Sunteti o persoana care prefera pisicile sau cainii?

Uitati toate acele aspecte in care ar trebui sa nu vorbiti despre religie, politica sau bani. Daca vreti cu adevarat o viata linistita, atunci intrebarea pe care ar trebui sa o evitati cu orice pret este: “Preferati cainii sau pisicile?” Toata lumea are un cuvant de spus despre asta si exista persoane care isi vor apara parerea cu orice pret.

Presupunem ca deja v-ati facut o parere despre ce discutam. Pisici contra caini, este o batalie emotionala care imparte oamenii in doua mari tabere. Este clar ca exista oameni care prefera pisicile si oameni care prefera cainii.

Statisticile pentru 2017 si 2018 arata ca aproape jumatate din populatia Marii Britanii are acasa si un animal de companie. O defalcare ulterioara arata ca aproximativ 26% dintre persoane detin un caine si 18% o pisica, restul fiind alte animale de companie.

Ne alegem animalele de companie pentru calitatile umane pe care le vedem in comportamentul lor, sperand ca ele reflecta modul in care ne place sa credem ca altii ne vad. Cei care iubesc cainii ii apreciaza pentru ca vad hotararea lor de a forma o echipa. Cainii sunt prietenosi si entuziasti. Acestia stiu cand esti fericit sau trist si vor face tot posibilul sa te faca fericit din nou.

Intre timp, spun cei care iubesc cainii, pisicilor le pasa numai de ele. Sunt distante si dispretuitoare. Se vor muta la vecinii dvs doar daca le cumpara un alt fel de macnare. Acestea sunt loiale locurilor, nu oamenilor. Asa cum se spune in popor: “Cainii au proprietari, pisicile au sclavi”.

Dar acest lucru este ceea ce iubesc la ele cei care detin pisici. Acestor oameni le plac pisicile pentru ca trebuie sa munceasca pentru a primi afectiunea lor. Cainii pe de alta parte, sunt prea usor de impresionat. Pentru a castiga dragostea unei pisici, trebuie sa fii special.

Pisicile sunt elegante, inteligente si deloc usor de pacalit. Acestea au o eleganta si o gratie incontestabile.

Totusi, este un lucru cunoscut deja ca majoritatea cainilor va vor apara pana la moarte si va vor ramane loiali chiar si dupa aceasta. Bobby, este un terrier care a pazit mormantul stapanului sau din Edinburgh timp de paisprezece ani. Va puteti imagina o pisica care sa faca acest lucru?

Cu toate acestea, au existat si pisici eroi de razboi. In 1854, in timpul razboiului din Crimeea, pisica Tom cunoscuta si sub numele de Sevastopol Tom, a salvat trupele britanice si franceze de la foamete, conducandu-le la spatiile in care soldatii rusi ascunsesera alimentele.

Nu mai exista nici o indoiala ca fiecare animal isi are locul atat in istorie cat si in societatea moderna. Autosuficienta pisicii o face perfecta pentru cineva care lucreaza ore indelungate. Pe de alta parte, cainii ne incurajeaza sa ne imbunatatim stilul de viata sedentar. Ambele animale ofera o companie de valoare intr-o lume atat de neprietenoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu