Sase moduri in care animalele de companie va pot spori starea de bine si sanatatea - Partea III

Dar, potrivit unor studii recente, aceasta legatura de tip animal de companie-proprietar poate avea o influenta benefica si asupra celorlalte relatii.

Ingrijirea unui animal de companie poate, de asemenea, sa imbunatateasca abilitatile sociale. Intr-un studiu din 2014, publicat in revista Applied Developmental Science, s-a constatat ca cei care au raportat o mai mare grija pentru animale au avut si o implicare mai mare in comunitatea din care faceau parte si erau mult mai susceptibili de a avea un rol de conducere.

Mai mult, studiul a aratat ca adultii care au raportat un atasament mai mare fata de animalele de companie in timpul adolescentei, au demonstrat o empatie si o incredere mai mare la varsta adulta.

Pentru copiii cu autism, care se lupta adesea cu relatiile sociale, cercetarile sugereaza ca un animal de companie poate fi benefic. Un studiu efectuat de cercetatorii de la University of Missouri din Columbia, publicat in 2015, a aratat ca acei copii cu autism au demonstrat o asertiune mai mare daca traiau alaturi de un caine.

“Cu toate acestea, in mod semnificativ, datele au aratat ca cei mici care traiesc cu orice fel de animal de companie in casa, sunt mai predispusi sa se implice in discutii, pot vorbi mai usor despre ei, solicita informatii si raspund la intrebarile celorlalti”, explica co-autorul studiului Gretchen Carlisle.

“Aceste tipuri de abilitati sociale sunt, in mod obisnuit, dificile pentru copiii cu autism, dar acest studiu a aratat ca asertivitatea copiilor este mai mare daca traiesc cu un animal de companie”.

Sanatate mintala imbunatatita

Se estimeaza ca afectiunile mintale afecteaza aproximativ 1 din 5 adulti din SUA, in orice an, cu despresie, tulburare bipolara si schizofrenie printre cele mai frecvente.

In timp ce un animal de companie nu poate vindeca o boala mintala, studiile sugereaza ca ar putea ajuta cu siguranta.

Cercetarile raportate de MNT anul trecut au aratat ca 60% dintre proprietarii de animale care au fost diagnosticati cu boli mintale severe au declarat ca animalul lor de companie era “cel mai important” pentru gestionarea starii lor.

Mai mult, studiul a demonstrat ca participantii cu animale de companie au raportat un sentiment mai mare de control, precum si un sentiment de securitate si rutina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu