Sase moduri in care animalele de companie va pot spori starea de bine si sanatatea - Partea IV

Studiile au aratat ca tovarasii nostri necuvantatori pot, de asemenea, ajuta la reducerea depresiei, atat de mult incat multe organizatii recunosc terapia asistata de animale ca tratament eficace pentru depresie si alte boli mintale.

Intr-un articol de pe Huffington Post publicat anul trecut, asistenul social Kathryn Oda vorbeste despre modul in care cainele ei Buddy a ajutat-o sa-si gestioneze anxietatea si depresia.

“Un caine va motiveaza sa iesiti din casa pentru o gura de aer curat si cateva exercitii fizice, chiar si atunci cand este ultimul lucru pe care simtiti ca trebuie sa il faceti. Un caine mi-a adus atat de multa bucurie si voie buna, spre deosebire de orice am experimentat inainte”, scrie ea. “Si in sfarsit, un caine va aduce iubire neconditionata, un fel de iubire care nu se va termina niciodata. Cu aceste trei lucruri in viata noastra, anxietatea si depresia pot fi parte din trecutul nostru, cel putin in cazul meu asa s-a intamplat.”

Un somn de mai buna calitate

Cei dintre dvs care sunteti proprietarul unui caine stiti mai bine frustrarile prietenului dvs cu patru picioare, care pretinde cearceafurile dvs inainte de culcare. Dar sa nu ii dati jos din pat prea repede; Studiile au aratat ca impartasirea unui pat cu animalul dvs de companie poate duce de fapt la un somn mai bun.

Un astfel de studiu a fost raportat de MNT in 2015. Publicat in revista Mayo Clinic Proceedings, cercetatorii au descoperit ca 41% dintre proprietarii de animale de companie chestionati, care au permis animalelor de companie sa se culce in dormitor sau in pat cu ei, au spus ca acestea nu i-au deranjat absolut deloc. Si chiar au raportat ca dorm mai bine, datorita sentimentului de securitate, de companie si de relaxare oferita de animalul lor de companie.

Dupa ce ati citit aceasta serie de patru articole, puteti, de asemenea, sa dormiti usor, cunoscand toate modurile minunate in care animalul dvs va poate imbunatati sanatatea si starea de bine.

După ce ați citit acest articol, puteți, de asemenea, să dormiți ușor, cunoscând toate modurile minunate în care animalul dvs. vă poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu