Sase moduri in care animalele de companie va pot spori starea de bine si sanatatea - Partea I

La sosirea acasa dupa o zi lunga si stresanta la locul de munca, sunteti intampinati la usa de un prieten cu patru picioare foarte energic si fericit. Este imposibil ca acesta sa nu va faca macar sa schitati un zambet. Sa ai un animal de companie este, fara indoiala, una dintre cele mai mari placeri din viata, acesta fiind un companion grozav. Insa beneficiile nu se termina aici; animalul dvs de companie ar putea face minuni pentru sanatatea si bunastarea dvs.

Nu este o surpriza faptul ca atat de multi dintre noi avem un animal de companie in viata noastra. Nu numai ca animalele sunt o companie fantastica, dar ne si invata ce inseamna compasiunea si ne ofera iubire neconditionata. Dupa cum spunea si un renumit romancier britanic, George Eliot: “Animalele sunt prieteni atat de amabili – nu pun intrebari si nu fac critici”.

Pe langa farmecul inidiscutabil al animalelor de companie, mai exista si o mare varietate de beneficii pe care le ofera pentru sanatatea noastra.

Riscuri mai mici de alergii

Aproximativ 50 de milioane de persoane din SUA au alergii nazale, iar parul animal este unul dintre cele mai comune declansatoare. Avand in vedere acest lucru, poate fi o surpriza faptul ca animalele de companie ar putea scadea de fapt riscul de a dezvolta alergii.

Un studiu realizat de Medical News Today, in anul 2015, a asociat expunerea la caini si la animalele de ferma, inca de la inceputul vietii, cu un risc mai scazut de dezvoltare a astmului. Cercetari mai recente, publicate in revista Microbiome, au constatat ca bebelusii expusi animalelor domestice inainte de nastere si pana la 3 luni au fost mai putin expusi la alergiile copilariei.

Astfel de studii sustin “ipoteza igieni” - adica teoria conform careia expunerea mai mare la agenti patogeni si potentiali alergeti de la o varsta frageda poate intari sistemul imunitar, ceea ce poate creste toleranta la alergii ulterior.

Reduce anxietatea si stresul

Un studiu efectuat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in 2015 a constatat ca cei mici care aveau caini de companie in gospodarie, aveau mult mai putine sanse de a iesi pozitivi in urma unui test de screening pentru anxietate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu