Sase moduri in care animalele de companie va pot spori starea de bine si sanatatea - Partea II

Un alt studiu publicat luna trecutata a aratat ca persoanele de varste fragede ce au caini acasa aveau niveluri mai scazute de cortizol (“hormon de stres”) atunci cand interactionau cu tovarasii lor cu patru picioare, in comparatie cu copiii care nu interactionau deloc cu cainele lor.

“Copiii care sunt mai activi alaturi de cainii lor sau alte animale de companie, au avut un nivel de cortizol mai scazut in comparatie cu copiii care nu au avut activitati alaturi de animalele lor de cmpanie”, explica conducatorul studiului Darlene Kertes, de la College of Liberal Arts and Sciences at the University of Florida in Gainesville. “Cand cainii se invarteau in jurul lor sau se apropiau de copii, cortizolul copiilor avea tendinta sa fie mai mic”.

Dar aceste efecte de ameliorare a stresului nu se limiteaza numai la companionii canini. Cercetarile publicate in 2014 au aratat ca echitatia si ingrijirea cailor au contribuit la reducerea nivelurilor de cortizol si la reducerea stresului resimtit de adolescenti.

Sanatate mai buna a inimii

Bolile de inima sunt responsabile pentru aproximativ 610.000 de decese in SUA in fiecare an, devenind cauza principala de deces din tara.

O declaratie stiintifica din 2013 a American Heart Association a concluzionat ca detinerea unui animal de companie – in special a unui caine – poate reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Potrivit co-autorului studiului, Glenn Levine, de la Baylor College of Medicine in Houstonm acest lucru ar puea fi partial explicat prin exercitiile fizice sporite; Studiile sugereaza ca proprietarii cainilor au cu 54% mai multe sanse sa respecte recomandarile medicilor privind activitatea fizica, comparativ cu cei care nu detin un animal de companie.

Declaratia citeaza, de asemenea, dovezi ca proprietarii de animale de companie tind sa aiba o tensiune arteriala mai scazuta, niveluri scazute ale colesterolului si sunt mai putin susceptibili de a fi obezi, ceea ce ajuta enorm pentru sanatatea inimii.

Relatii si abilitati sociale

Majoritatea proprietarilor de animale de companie au o legatura speciala cu prietenii lor necuvantatori – de fapt, statisticile arata ca peste 66% dintre cei care detin caini si 56% dintre cei care au pisici, considera ca animalul lor de companie este un membru al familiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu