Cele mai populare animale de companie in afara de caini si pisici - II

Hamsterii

Daca cautati un animal de companie care se intretine usor, atunci hamsterii sunt alegerea perfecta. Este foarte usor sa aveti grija de un hamster. Tot ceea ce au nevoie este o cusca suficient de mare pentru a se juca, hrana si interactiune regulata cu proprietarii lor.

Pasarile

Pasarile, cum ar fi papagalii, canarii si perusii, sunt considerate animale de companie extraordinare. Ele sunt uneori dezordonate, deoarece lasa o multime de pene si arunca multa mancare in jurul lor. Daca acceptati aceste lucruri si sunteti dornici de a petrece timp cu acest tip de animale de companie, atunci pasarile pot fi unul dintre cei mai buni prieteni ai dvs pentru cateva zeci de ani. Acestea necesita multa grija si interactiune si pot fi extrem de galagioase, mai ales atunci cand mananca.

Reptilele

Reptilele pot fi animale de companie excelente, dar uneori proprietarii lipsiti de experienta sunt coplesiti cand isi dau seama cat de scump si dificil este sa aiba grija de o reptila. Din pacate, multi proprietari se intorc acasa de la magazinele de animale de companie cu informatii incomplete si chiar incorecte cu privire la ingrijirea corespunzatoare a reptilelor. Acest lucru duce la un proprietar surprins si nepregatit atunci cand afla cu adevarat ce are de facut pentru a avea grija de aceste animale de companie.

Unele reptile nu sunt alegeri bune pentru incepatori datorita dietei, nevoilor de mediu sau a dimensiunilor neobisnuite ale adultilor. Cu toate acestea, exista cateva reptile indicate si pentru incepatori. Acestea au o intretinere relativ scazuta, in comparatie cu alte reptile, insa si acestea au nevoie de o investitie semnificativa in echipamentul corespunzator. Cercetarea aprofundata inainte de a decide cu privire la un astfel de animal de companie este obligatorie, pentru a fi siguri de alegerea pe care o veti face.

Soparlele – din pacate, unul dintre cele mai comune tipuri de soparle pe care le gasiti in magazine, sunt iguanele, care nu reprezinta o alegere inspirata pentru incepatori. Datorita dimensiunii lor, tendintei de a deveni agresive la maturitate si nevoilor lor specifice legate de alimentatie si mediu, acestea nu sunt animale de companie ideale.

Multe soparle au cerinte foarte specifice in ceea ce priveste caldura, umiditatea, iluminatul (becuri care emit lumina UVA si UVB) si dieta. Cu toate acestea, soparlele in general sunt potrivite pentru incepatori.

Serpii – cel mai mare obstacol pentru multi proprietari este hrana serpilor. Pentru serpii cel mai des intalniti ca animale de companie, proprietarii trebuie sa le aduca hrana intreaga, cum ar fi soareci sau sobolani (de preferat inca in viata). Cu toate acestea, serpii au avantajul ca adesea trebuie sa fie hraniti numai o data pe saptamana sau chiar mai putin, astfel incat ei pot fi lasati singuri pentru cateva zile. De asemenea nu au cerinte pentru lumina UVA / UVB.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu