Cele mai populare animale de companie in afara de caini si pisici - I

Deoarece oamenii au inceput sa adopte tot mai multe animale neobisnuite si exotice ca animale de companie, altele decat pisicile sau cainii, comertul ilegal cu acestea a crescut considerabil. De exemplu, in SUA, potrivit site-ului US Fish and Wildlife Service, comertul ilegal cu animale salbatice este “estimat a fi o afacere de miliarde de dolari, care implica comercializarea ilegala de animale vii sau parti si produse derivate din acestea. Bunuri sau suveniruri, ca hrana sau medicina traditionala, ca animale de companie si in multe alte forme.”

Aproape orice persoana iubeste animalele de companie. Cu toate acestea, atunci cand va ganditi la un animal de companie, un caine sau o pisica va vin prima data in minte. Insa, puteti avea si alte animale prietenoase ca si animale de companie. Unele animale non-traditionale sunt uneori mai prietenoase decat o pisica sau un caine.

Va prezentam in continuare o lista cu diferite animale de companie ce le puteti alege, in locul cainilor sau pisicilor.

Iepuri

Copiii tind sa iubeasca iepurasii deoarece sunt prietenosi, adorabili si dragalasi. De cele mai multe ori, iepurii se ataseaza foarte tare de proprietarii lor si invata sa le recunoasca vocea. Acestia sunt potriviti unei cladiri de apartamente deoarece fac putin zgomot in comparatie cu cainii sau pisicile. De asemenea, atunci cand cumparati un iepure trebuie fiti pregatiti sa-l cresteti pentru o lunga perioada de timp, acestia traind in medie intre 8-12 ani, dar uneori si mai mult. Iepurii trebuie scosi afara in fiecare zi, pentru a fi expusi la lumina soarelui, indiferent ca dvs ii tineti de obicei in casa. S-ar putea sa aiba personalitati distincte, asadar pentru a ii cunoaste mai bine si pentru a ii mentine sanatosi, trebuie sa petreceti timp cu noul dvs animal de companie si, de asemenea, sa-l duceti regulat la medicul veterinar.

Sinsila

Sinsilele sunt de obicei crescute ca animale de companie si sunt destul de populare printre rozatoare. Aceste bile de blana adorabile sunt unice si ar putea reprezenta un animal de companie perfect pentru familia dvs. Cu toate acestea, trebuie sa fiti bine pregatiti inainte de a o primi in casa. Sinsilele sunt animale foarte active si au nevoie de un spatiu generos de joaca. Daca aveti un program aglomerat si nu puteti dedica suficient timp animalului dvs de companie, atunci puteti lua in considerare sa cumparati inca o sinsila, astfel incat cele doua sa isi tina reciproc companie.

Aricii

Ariciul nu este, evident, un animal de companie ideal pentru toata lumea. Cu toate acestea, daca sunteti gata sa petreceti timp de calitate, ariciul va reactiona la prezenta si vocea dvs. Aricii inteapa foarte tare atunci cand ii luati in mana, de aceea trebuie sa fiti atenti cand faceti acest lucru. Aricii sunt animale de noapte, asadar nu sunt potriviti pentru aceia dintre dvs care nu dorm profund de fel. De asemenea, trebuie sa fiti foarte atenti cu aricii si sa ii duceti la cabinetul veterinar pentru ca acestia poarta unele boli cum ar fi Salmonella.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu