Dihorii pot coabita alaturi de alte animale de companie?

Multe gospodarii au mai multe feluri de animale de companie, deci este o intrebare foarte des intalnita daca un dihor poate sta alaturi de un caine sau o pisica. Aceasta este o problema complexa si depinde foarte mult de personalitatea si felul dihorului cat si a celorlalte animale. Atunci cand pisicile sau cainii se intalnesc pentru prima data cu un dihor, este necesar sa ii supravegheati indeaproape pentru a ii proteja pe toti.

In unele cazuri, celelalte animale de companie din casa si dihorul nu se vor intelege sub nici o forma si vor trebuie sa fie tinute separate pentru siguranta tuturor. Inainte de a alatura un dihor cu alte animale de companie in gospodarie, trebuie sa decideti daca va fi prea greu sa impartasiti atentia intre toate animalele de companie in cazul in care acestea nu se inteleg impreuna.

Pisicile pot coabita cu dihorii?

Dihorii si pisicile se inteleg adesea bine, desi depinde foarte mult de temperamentele tuturor celor implicati. Pisicile se vor juca de multi ori cu dihorii si invers. Exista insa anumite exceptii, asadar supravegherea sesiunilor de joaca ar trebui facuta foarte atent si de foarte aproape la inceput, iar pe parcurs daca par ca se inteleg bine, este de ajuns sa fiti undeva in apropiere. Dihorii pot fi mai duri decat pisicile, mai ales daca vorbim de pisoi, asadar nu ii lasati sa se joace cu pisoii decat daca ii supravegheati cu atentie.

Cainii pot coabita cu dihorii?

Indiferent daca cainii vor sta in acelasi loc cu dihorii sau nu, este o problema mult mai complicata si mai individuala si va trebui sa tineti cont de temperamentul cainelui inainte de a-l duce langa un dihor. Multi caini se vor intelege bine cu dihorii, dar amintiti-va ca exista rase de caini (cum ar fi unii terieri) care au fost crescuti cu scopul de a vana animale mici, astfel incat acestia ar putea fi tentati sa-i alunge pe dihori instinctiv.

Cainii de dimensiuni mari pot accidenta din greseala un dihor atunci cand se joaca, iar cainii teritoriali ar putea sa-l raneasca in cazul in care dihorul se aprope prea mult de jucariile sau alimentele lor. Daca exista vreo indoiala sau vreun semn de agresiune, cel mai bine este sa nu aveti niciodata caini si dihori impreuna. In aceste cazuri, asigurati-va ca pastrati dihorii departe de hrana si jucariile cainelui dvs.

Ce se intampla in cazul altor animale de companie?

Ca regula generala, dihorii nu se impaca bine cu alte animale de companie, fie din cauza riscului celorlalte animale, fie a riscului pentru dihor. Amintiti-va ca dihorii sunt animale carnivore si de multe ori chiar si inconstient, acesta se poate gandi la alte animale mici (hamsteri, pasari, soparle, serpi) ca la o masa. Animalele pot declansa instinctul de pradator al dihorului dvs, de aceea cel mai bine ar fi sa le tineti separat, pentru a fi toate in siguranta. De aceea, este recomandat sa ii tineti separat de alte animale de companie, exceptand aici cainii si pisicile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu