De ce ar trebui sa vaccincati pisicile? - Partea III

Calcivirusul felin este unul relativ nou si apare adesea in combinatie cu alte virusuri respiratorii. Acesta va provoca, in plus fata de simptomele respiratorii obisnuite de stranut si tuse, rani in gura si pe limba. Aceasta boala va evolua uneori la o forma mai severa, care poate afecta si provoca daune la mai multe organe si sisteme din corpul pisicii.

Vaccinurile pentru boala de mai sus sunt considerate a oferi „protectie de baza” pentru pisica da. Pisicile nevaccinate au un risc crescut de a face afectiuni cronice sau de a deceda din cauza unor boli care pot fi usor prevenite. Ingrijirea unei pisici bolnave la spitalul veterinar este una destul de costisitoare, asadar mai bine incercati sa colaborati cu medicul veterinar pentru vaccinarea regulata.

Este destul de adevarat ca pot aparea efecte secundare atunci cand pisica este vaccinata. Din fericire, in cele mai multe cazuri, pisica poate scapa doar cu o febra usoara si poate fi mai agitata pentru o zi sau doua. Uneori, se va forma un nod in jurul locului injectat, iar in cazul in care acesta nu dispare in cateva saptamani, medicul veterinar ar trebui sa vada locul respectiv. Exista, de asemenea, o foarte usoara sansa de reactii alergice severe, motiv pentru care medicul va poate cere sa ramaneti in clinica pentru cateva minute, astfel se va asigura ca nu exista o alta reactie.

Vaccinurile antirabice sunt cele mai susceptibile de a cauza probleme. Este posibil ca o tumoare de celule sa se dezvolte in locul in care s-a facut injectia. Cu toate acestea, gradul de severitate al rabiei si posibilitatea ca pisica infectata sa raspandeasca boala in familia dvs ar trebui sa anuleze orice temeri pe care le aveti de efectele secundare ale unui vaccin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu