Beneficiile asupra sanatatii aduse de caini si pisici - Partea III

- Reducerea anxietatii. Tovarasia unui caine poate oferi confort, ajuta la ameliorarea anxietatii si construieste increderea in sine. Deoarece cainii traiesc prezentul, ei nu isi fac griji pentru ce s-a intamplat ieri sau pentru ce se va intampla maine. Astfel va pot ajuta sa apreciati si sa va bucurati mai mult de prezent.
- Structureaza ziua si va fac o rutina zilnica. Cainii necista o alimentatie regulata si exercitii fizice dupa un program bine pus la punct. Avand o rutina consistenta cainele dvs va ramane calm si fericit. Indiferent de starea dvs de spirit – depresiva, fara chef, etc va trebui sa va dati jos din pat intotdeauna pentru a hrani cainele si pentru a-l scoate la plimbare.

Cainii si beneficiile aduse asupra sanatatii copiilor
Copiii care cresc alaturi de animale de companie nu numai ca au un risc mai mic de alergii si astm dar multi invata, de asemenea, ce inseamna responsabilitatea, compasiunea, empatia.
- Spre deosebire de parinti sau profesori, animalele de companie niciodata nu va critica sau nu va dau ordine. Ele sunt intotdeauna iubitoare si simpla lor prezenta la domiciliu poate sa le ofere copiilor un sentiment de siguranta. Avand un caine mereu prezent ii poate ajuta pe copii sa scape mai usor de anxietatea provocata de plecarea parintilor la serviciu.
- Iubirea si tovarasia unui caine loial ii poate ajuta pe copii sa se simta importanti si sa-si dezvolte o imagine de sine pozitiva.
- Copiii care sunt atasati emotional de animalul lor de companie sunt mai capabili sa construiasca relatii cu alte persoane si vor socializa mult mai usor.
- Studiile au mai aratat ca animalele de companie ii pot ajuta pe copiii hiperactivi sau prea agresivi sa se calmeze. Desigur, atat cainele cat si copilul trebuie sa fie instruiti sa se comporte corespunzator unii cu altii.

Copiii si adultii deopotriva, pot beneficia de joaca alaturi de caini, care poate fi atat o sursa de calm si relaxare, precum si o sursa de stimulare pentru creier si corp. Joaca cu un caine poate fi si o buna oportunitate de invatare pentru copii si poate stimula imaginatia si curiozitatea acestora. Recompensele oferite unui caine pentru ca asculta anumite comenzi sau executa un nou truc ii poate invata pe copii importanta perseverentei. Grija pentru un prieten cu blana le poate oferi copiilor un alt avantaj: bucuria imensa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu