Beneficiile asupra sanatatii aduse de caini si pisici - Partea II

Unul dintre motivele pentru aceste efecte terapeutice este faptul ca pisicile si cainii indeplinesc nevoia umana de baza, aceea de a atinge. De exemplu, cei care fac inchisoare au aratat schimbari pe termen lung in comportamentul lor, dupa interactiunea cu cainii, multi dintre ei confruntandu-se cu afectiunea reciproca pentru prima data in viata. Imbratisarea sau atingerea animalului nostru ne calmeaza rapid si ne ajuta sa reducem nivelul de stres si anxietate. Tovarasia unui animal de companie poate facilita singuratatea.

Cum pot cainii sa ne ajute sa facem modificari pentru un stil de viata mai sanatos?
Adoptarea unui stil de viata sanatos joaca un rol important in ameliorarea unor simptome pentru depresie, anxietate, stres, tulburare bipolara, etc. Ingrijirea unui caine va poate ajuta sa faceti modificari in viata dvs pentru un stil de viata mai sanatos prin:
- Miscare. Iesirea cu cainele in parc inseamna obligatoriu plimbare sau alergare. Ambele vor fi distractive si vor intra mai usor in rutina dvs zilnica. Studiile au aratat ca proprietarii de caini sunt mult mai susceptibili in a-si indeplini cerintele de zi cu zi din punct de vedere al exercitiilor fizice.
- Compania. Compania poate ajuta la prevenirea bolilor si chiar poate prelungi viata dvs cu cativa ani, in timp ce izolarea si singuratatea pot declansa simptome de depresie. Grija pentru un animal viu poate sa va faca sa simtiti ca cineva are nevoie de dvs si astfel sa va faca sa uitati de probleme pentru o perioada, mai ales daca locuiti singuri. Majoritatea celor care detin un caine sau o pisica vorbesc cu animalele lor de companie iar sentimenul acela ca cineva da din coada si se bucura cand ajungeti acasa, nu poate fi inlocuit de nimic.
- Va ajuta sa intalniti oameni noi. Cainii pot sa contribuie foarte mult la integrarea sociala a dvs ajutandu-va sa va faceti noi prieteni si de asemenea sa mentineti relatiile cu ei. Cei care detin caini se opresc frecvent sa comunice cu altii atunci cand ies cu cainele la plimbare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu