Agresiunea redirectionata a pisicilor asupra oamenilor

Haideti sa luam in considerare urmatorul scenariu: „pisica dvs sta, ca de obicei, linistita la fereastra, momentan in care treceti pe langa ea si o mangaiati pe spate. Dintr-o data, pisica dvs afectuoasa in general, isi infige coltii in mana dvs.”. Ce s-a intamplat in acest caz?

Fenomenul de agresiune redirectionata poate fi mai complicat pentru iubitorii de pisici. Acesta poate aparea atunci atunci cand pisica este intr-o stare agresiva, deranjata de exemplu de vederea unei alte pisici de afara sau poate de un zgomot foarte puternic, moment in care ataca o persoana sau orice altceva ii este la indemana. In general, pisicile nu redirectioneaza agresiunea cu exceptia cazului in care sunt atinse sau stranse de un alt animal sau o persoana.

Daca o pisica are o stare agresiva atunci poate fi periculos pentru dvs sa incercati sa va apropiati sau sa o ridicati. Cel mai bine inainte de a interactiona cu pisica este sa asteptati pana isi schimba starea de spirit. In general aceste stari dureaza aproximativ 30 de minute, insa in unele cazuri se poate intampla sa dureze si doua ore.

Pentru a trata acest tip de agresiune, stimulul, cel care declanseaza starea trebuie sa fie identificat, astfel incat sa poata fi eliminat. Daca de exemplu, pisica dvs devine agresiva cand se uita la alte pisici prin geam, atunci ar trebui sa ii obstructionati intr-un fel vederea prin geam. In cazul in care stimulul de declansare nu poate fi eliminat, atunci pisica trebuie sa fie desensibilizata sistematic. Daca zgomotul este cel care o deranjeaza, ar trebui sa il repetati la intervale regulate, la niveluri scazute, pana cand pisica nu isi va mai schimba starea de spirit.

Daca sunteti persoana asupra careia pisica si-a redirectionat agresiunea, este important sa nu va razbunati pe aceasta deoarece va dezvolta o teama si cu timpul va deveni agresiv pentru a se apara, fapt care va duce la o alta problema si un alt tip de agresiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu