Sunteti alergic? Chiar si asa puteti pastra o pisica…

Fiind alergic nu inseamna neaparat ca nu puteti avea un animal de companie sau ca trebuie sa renuntati la cel pe care il aveti deja. Puteti rezolva situatia neplacuta prin invatarea mai mult lucruri despre minimizarea alergiilor legate de animalele de companie si despre a face unele modificari minore mediului in care locuiesti.

Reactiile alergice sunt cauzate de alergeni – substante de obicei invizibile pentru ochiul uman, cum ar fi: polenul, praful, sporii de mucegai sau aditivii alimentari. Oamenii care au o alergie sunt rareori alergici la un singur lucru.  Alergenii pe care animalele de companie ii poarta sunt asociati cu pielea, foliculii de par si saliva. Firele de par combinate in mod natural cu celulele pielii si saliva este adesea cauza care provoaca alergiile. Acestea raman in covoare, draperii sau pe mobilier si provoaca reactiile adverse.

Fel d 1” – alergenul pisica, este cauza majora de reactii alergice la pisici. In timpul procesului de auto-curatare al pisicilor, proteina Fel d 1 din saliva este depusa pe blana. De asemenea, este produsa de glandele sebacee – glandele pielii care secreta uleiuri ce au rolul de a mentine pielea si parul neted si stralucitor. Proteina din urina pisicilor va declansa, de asemenea, reactii alergice.

Unele animale pot fi mai tolerabile decat altele, deoarece lasa mai putini alergeni. Din pacate, nu exista niciun animal non-alergic. De asemenea, este adevarat ca lungimea parului nu modifica alergenitatea animalului.

Alergiile sunt de obicei cumulative. Deoarece persoana alergica este sensibila la mai mult de un singur lucru, nivelul total al alergenilor este cel care provoaca reactia. Daca o persoana are simptome sau nu depinde foarte mult de cat de multi alergeni sunt in acelasi timp in acel mediu. O persoana care este alergica la animale poate sa nu prezinte niciun simptom vizibil atunci cand expunerea totala este sub nivelul lui de prag alergic. Problemele apar atunci cand exista suficienti alergeni simultan si se depaseste acest nivel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu