Poti socializa cu o pisicuta? - I

Sunt multe persoane care nu cred ca poti socializa cu o pisica care inca nu a ajuns la maturitate, la fel cum poti face cu un caine de exemplu. Intregul proces de gandire al pisicilor este complet diferit de al cainilor, deoarece in mare parte acestea sunt solitare. Totusi daca aveti o pisica acasa ca si animal de companie ar trebui sa ii oferiti tot ce puteti mai bun pentru a ii asigura o viata linistita si interesanta.

In loc de socializare am putea denumi munca ce trebuie depusa cu pisica „desensibilizare”. Acest lucru inseamna ca pisicile vor fi calme si cooperative intr-o varietate situatii diferite. Probabil ca va ganditi ca nu este posibil acest lucru, insa dresarea pisicilor este un lucru posibil si mai ales un lucru care trebuie sa inceapa de foarte devreme.

Cu cat integrati pisica in activitatile dvs zilnice cu atat mai calme vor incepe sa fie. Beneficiul in acest caz fiind faptul ca odata cu inaintarea in varsta vor invata sa nu mai fie tematoare si defensive. Medicul veterinar cu siguranta te va aprecia foarte mult pentru acest lucru. Sa inveti pisica inca de mica ce este bine si ce este rau va fi un lucru de care veti beneficia cand vor deveni adulte. Este foarte posibil ca pisicile sa nu isi doreasca neaparat sa faca ceea ce le cereti, insa sunt mult mai multe sanse sa coopereze daca ati lucrat cu ele inca de mici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu