Despre pisici II

Atingerea
Pisicilor le place sa fie atinse inca de mici, acest lucru nefiind valabil decat daca au fost private de acest obicei inca de cand s-au nascut. Inca de la nastere pisica mama isi mangaie pisoii ca semn primar de afectiune. Fiecare fir de par are multi nervi in jurul sau, nervi care trimit impulsuri la creier. In urma mangaierii sistemul nervos raspunde foarte clar: ritmul cardiac incetineste, tonusul muscular scade si corpul se relaxeaza. Digestia este si ea imbunatatita precum si fluxul de saliva.
Mangaierile sunt necesare pentru o dezvoltare normala a cainilor si pisicilor. Daca doriti ca pisoiului dvs sa ii placa sa fie tinut in brate cand devine adult, atunci trebuie inca de mic sa-l obisnuiti cu mangaierile.

Auzul
Urechea exterioara a pisicilor este legata de 27 de muschi si se poate roti la 180 de grade pentru a scana mediul inconjurator sau pentru a-si canaliza atentia catre o anumita sursa de sunet. Pisicile pot detecta frecvente mai mari decat cainii. Ele pot deosebi cu o precizie de 75% doua surse de sunete ce sunt separate printr-un unghi de numai 5 grade. Directia sursei de sunet poate fi si ea detectata de pisica, aceasta calculand diferenta de timp si intensitate cu care sunetul ajunge la ambele urechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu