Agresiunea dintre pisicile care impart aceeasi casa

Acest tip de agresiune este denumit in mod obisnuit ca agresiune „teritoriala”; Cu toate acestea, nu intotdeauna preocuparile teritoriale sunt cele care motiveaza atacurile. Pisica agresoare ataca doar o pisica dintr-o gospodarie cu mai multe pisici, iar pisica victima este de cele mai multe ori un nou venit. In general aceste dispute apar cand pisica ajunge la maturitate, aproximativ 8-24 luni. Pisica agresoare nu este mereu prima pisica sau cea mai veche care a fost adusa in gospodarie.

Acest tip de agresiune, de obicei, se dezvolta treptat (spre deosebire de teama indusa), ea incepand cu maraitul, urmata apoi de alungare si in final chiar duce la o lupta intre pisici. Pisica victima poate deveni progresiv din ce in ce mai fricoasa si poate incepe sa se ascunda in zone indepartate ale casei pana cand cealalta pisica nu mai este in zona. Este foarte important sa oferiti pisicilor victime un refugiu intr-o zona din casa pentru a le proteja de rani si stres.

Multi dintre cei care au experimentat aceasta problema vor sa gaseasca o noua casa pentru una din pisici, insa cei care sunt atasati puternic de ambele pisici vor prefera sa incerce sa desensibilizeze sistematic pisica agresoare. Aceasta procedura este similara cu aceea cand doriti sa aduceti in casa o pisica noua. Dupa ce au fost luate masurile de desensibilizare este esential sa fiti pregatiti pentru a monitoriza cu atentie urmatorul pas extrem de important – interactiunile dintre pisici dupa ce li s-a permis din nou sa stea impreuna.

Orice semn ca ar putea urma o intalnire agresiva trebuie sa va faca sa le separati imediat. Este benefic sa aveti un pulverizator de apa pentru a impiedica pisica agresoare sa se apropie de victima. Nu trebuie sa strigati sau sa certati pisica deoarece acest lucru va speria si pisica victima, este de ajuns sa pulverizati putina apa la momentul oportun si pisica va intelege mesajul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu