Opt mituri despre animalele de companie in sezonul rece - I

Odata cu iarna apar si pericolele specifice acestui anotimp: zapada, noroi, lapovita, gheata, temperaturi extrem de scazute, sarea de pe asfalt, etc. Protejarea animalelor de companie este responsabilitatea noastra, asadar in continuare dorim sa risipim miturile legate de acest anotimp rece.

Mit: Spre deosebire de atunci cand este vara, cand un animal lasat inchis in masina poate ajunge sa moara din cauza efectului de sera si a caldurii din interior, un animal de companie este mai sigur intr-o masina in timpul lunilor de iarna.
Realitate: Animalele de companie pot muri congelate, chiar intr-o perioada scurta de timp. Masinile actioneaza ca un frigider in lunile reci, iar un caine lasat singur intr-o masina cu siguranta nu va avea un final fericit.

Mit: Toate substantele care topesc gheata sunt la fel
Realitate: Nu toate substantele care se folosesc pentru a topi gheata sunt sigure pentru animalele de companie. Aceste substante folosite pot ajunge pe labele animelelor de companie si apoi in stomac, fiind un obicei foarte des intalnit la animale sa se curete pe labe cu limba.

Mit: Pernutele de la labute ii pazeste pe caini de toate elementele daunatoare de afara
Realitate: Desi aceste pernute contin mult tesut gras care nu se congeleaza la fel de usor ca alte tesuturi, protectia impotriva taierii in gheata sau a substantelor folosite pentru dezghet este cruciala in lunile de iarna.

Mit: Cainii nu absorb antigel sau alte substante chimice nocive prin labele lor.

Realitate: Pernutele sunt mai rezistente decat alte parti ale corpului sau, dar substantele chimice pot fi absorbite. De asemenea, daca nu sunt absorbite prin pernute exista oricand sansa ca substantele respective sa fie linse de caini si astfel sa se ajunga la probleme grave. Indicat ar fi ca dupa fiecare plimbare sa spalati labutele cainilor cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu