Opt mituri despre animalele de companie in sezonul rece - II

Mit: Hainutele sunt doar pentru frumusete si nu tin cu adevarat de cald animalelor de companie deoarece ele au o haina de blana naturala.
Realitate: Cainilor si pisicilor le poate fi frig, mai ales acelor specii care au blana cu par scurt sau celor care sunt in varsta, precum si puilor. Cel mai bine este sa le puneti o hainuta care sa le acopere burta si care permite o protectie de la gat pana la varful cozii.

Mit: Cainii ar trebui sa castige in greutate in timpul iernii pentru a isi pastra raportul de grasime si pentru a le fi cald.
Realitate: Nu intotdeauna. Cainii sunt mai sedentari in lunile de iarna, iar cresterea in greutate ca forma de izolare nu este intotdeauna recomandata. Cainii de interior care participa la activitati fizice intense sau la sporturi de iarna pot necesita alimente suplimentare in lunile mai reci.

Mit: Un umidificator ii poate ajuta pe oameni, insa nu face nimic pentru animalele de companie in sezonul rece.
Realitate: Aerul uscat din casa poate provoca animalelor de companie nas uscat, infectii ale cailor respiratorii, gat uscat si multe altele. Luati in considerare un umidificator si discutati cu medicul veterinar pentru suplimente de acizi grasi pentru ca animalul dvs de companie sa aiba o piele sanatoasa.

Mit: Puricii nu vor afecta animalele de companie in timpul lunilor de iarna.

Realitate: Desi puricii nu pot supravietui in exterior atunci cand sunt temperaturi foarte scazute, caldura din case ii pot face pe acestia sa migreze in interior, loc in care cu siguranta pot afecta animalele de companie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu