Numirea cainilor si a pisicilor - II

Sursa foto: www.indulgeyourpet.com
Saptamana trecuta am inceput sa discutam despre numele animalelor de companie. Spuneam atunci ca animalele isi pot invata numele si acesta ii poate alerta cu privire la ce urmeaza sa se intample. De asemenea, numele ales pentru animalul dvs reprezinta fundamental relatiei pe care o aveti cu acesta. Tot atunci, va promiteam ca in articolul de saptamana aceasta vom aprofunda subiectul si vom invata ce nume ar trebui sa evitam, precum si cum sa ii schimbam numele animalului de companie.

Cum sa le invatam pe animalele de companie numele lor
Invatarea unui nume necesita timp. Cu atat mai mult cu cat este vorba despre animale. Iar cele care au trait o viata in singuratate trebuie sa invete mai intai ca vor fi rasplatiti daca va asculta.

Fie ca este vorba despre cateva zile sau chiar saptamani, procesul invatarii unui nume este mereu acelasi. Trebuie doar sa asociati numele respectiv cu o experienta placuta.

Experienta placuta poate fi tradusa prin mici recompense: fie o gustare (pui, vita, ficat sau peste), fie printr-un joc interactiv.

Mentineti o atmosfera jucausa. Repetarea numelui si tonul conteaza. Spuneti numele des, apoi recompensati animalul de companie.

La inceput, raspunsul animalului de companie la auzirea numelui sau poate fi timid si se poate rezuma doar la a va privi, dar cu timpul acesta ar trebui sa isi invete numele singur.

Stiinta din spatele numelor de animale
Anumite consoane (k, p, d) creeaza sunete ce sunt mai rapid percepute de animale si activeaza mai multi receptori la nivelul creierului. Vocalele declanseaza un raspuns cerebral mai slab.

Stapanii care participa in competitii pentru animale prefera numele scurte, formate dintr-o silaba. Sunt altii insa care prefera numele din doua silabe sau chiar mai lungi, pentru a-i putea da animalului mai mult timp de raspuns. 

Din punct de vedere al dresarii, specialistii ne recomanda numele scurte, datorita preciziei acestora. Daca alegem totusi un nume mai lung, asta nu inseamna ca animalul nu il va putea invata, doar ca va dura mai mult si vor fi necesare mai multe repetari ale acestuia.

Nume pentru caini si pisici pe care ar fi bine sa le evitati
Specialistii in dresarea animalelor de companie sunt de parere ca este dificil pentru un om sa pronunte o injuratura sau un cuvant/fraza care are o utilizare comuna intr-o maniera afectuoasa. De asemenea suntem sfatuiti sa nu ne numim cainii, fie ei si de talie mare, Killer, deoarece alte persoane pot gasi acest lucru ca intimidant.

Schimbarea numelui unui animal de companie
Bineinteles ca ii puteti schimba numele animalului dvs de companie, iar in anumite cazuri este chiar indicat sa o faceti. Specialistii ne recomanda sa facem acest lucru daca numele animalului de companie este un cuvant ce poate fi folosit drept pedeapsa, deoarece acesta il va afecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu