Grija pentru pisica dvs - III

Sursa foto: webmd.com
Mancare nociva pentru pisica dvs
Bauturile, cum ar fi alcoolul, cafeaua, ceaiul sunt foarte periculoase pentru pisica. Pe langa acestea sunt de evitat ceapa si usturoiul, care determina anemia la pisici. Cel mai indicat este sa ii oferiti propriile sale bunatati. Daca totusi considerati ca pisica a mancat ceva periculos, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa sunati la cabinetul veterinar, cei de acolo va vor indruma cel mai bine
.
Plante daunatoare pisicilor
Sunt multe plante de apartament sau din curtile oamenilor care pot fi foarte daunatoare pentru pisici. Cateva dintre acestea sunt: crizantemele, azaleea, bulbii de lalele, leandrul, etc. Crinii sunt deosebit de otravitori pentru pisici, si chiar si in cantitati foarte mici ii pot provoca pisicii probleme medicale grave. Daca nu sunteti siguri de anumite plante din casa atunci cel mai bine este sa intrebati medicul veterinar.

8 saptamani: momentul pentru sterilizare
Cu o valoare estimata de 6 milioane de caini si pisici care intra in adaposturi an de an, suntem siguri ca nu exista suficiente familii iubitoare pentru toti. De aceea este recomandat de cele mai multe ori sa sterilizati pisica, astfel aceasta nu se va mai putea reproduce. Nu este un lucru neaparat bun, dar de cele mai multe ori societatea ne obliga.

Lupta cu puricii
Daca observati ca pisica pierde din ce in ce mai mult par, ca are pielea iritata sau ca mesteca si se linge des, sau se scarpina in exces, atunci aceasta poate avea purici. Intrebai veterinarul ce tratament impotriva acestora va recomanda si aplicati-l cat mai repede asupra tuturor pisicilor din casa. Atentie mare insa, unele tratamente anti-purici oferite cainilor, pot fi foarte daunatoare pentru pisici, asadar citit prospectul cu mare atentie.

Protejati-o impotriva viermilor intestinali
Prin colaborarea cu medicul veterinar va puteti ajuta pisicuta sa evite viermii intestinali (acestia pot cauza diareea, voma sau pneumonia). Daca observati ceva care se asemana cu boabele de orez in scaunele pisicii dvs consultati de urgenta un medic.

Vaccinati pisica
Acest lucru o va ajuta sa se mentina sanatoasa. Pot preveni multe boli comune, cum ar fi: rabia, leucemia, infectiile respiratorii, etc.

Cum aflam ca pisica este bolnava
Exista diferite semne prin care ne dam seama ca pisica este bolnava, inclusiv faptul ca refuza mancare sau apa, gafaie, doarme mult mai mult decat de obicei, tuseste, stranuta, varsa sau pierde repede in greutate. Cel mai bine, daca observati aceste simptome, este sa mergeti la un cabinet medical, deoarece daca ii dati medicamente dupa cum considerati dvs, este posibil sa o imbolnaviti mai rau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu