Grija pentru pisica dvs - I

Sursa foto: webmd.com
De unde sa adoptati o pisica?
Exista mii de animale de companie fara adapost, asa ca ar fi o idee foarte buna sa adoptati o pisica de la un adapost. Magazinele de animale de companie si crescatorii pot fi, de asemenea, o solutie buna. Insa daca luati pisica de la un adapost veti obtine doua lucruri – economisiti bani si salvati o viata.

O pisica sau doua?
Cei mai multi oameni sunt tentati sa ia acasa mai mult de un pisoi. Multi dintre cei care au mai mult de o pisica acasa spun ca doua pisici isi tin companie una alteia. Insa trebuie sa raspundeti la urmatoarele intrebari, aveti suficient spatiu? Timp? Bani? In cazul in care raspunsurile sunt da, atunci deja stiti foarte bine ce aveti de facut, puteti lua doi pisoi fara probleme.

Pregatiti-va pentru sosirea pisicii
Inainte de a aduce acasa pisica, asigurati-va ca aveti o litiera, o cutie pentru transport, mancare pentru pisici, boluri pentru apa, o zgarda si jucarii pentru distractia animalului proaspat adus acasa. Un alt lucru important este sa puneti deoparte solutiile de curatat si tot ceea ce ar putea inghiti.

In casa sau afara?
Multi medici veterinari sugereaza sa tineti pisica in interior, deoarece, conform statisticilor acestea traiesc mai mult si au o viata mai sanatoasa. Daca decideti sa tineti pisica in interior nu uitati sa asigurati ferestrele astfel incat acestea sa nu poata sa sara.

Este obligatorie mancarea speciala pentru pisoi?
Pana cand implinesc un an, pisoii au nevoie de pana la trei ori mai multe calorii comparativ cu pisicile adulte. Asadar uitati-va dupa mancare facuta special pentru pisoi si hraniti animalul conform indicatiilor de pe eticheta. Vorbiti si cu medicul veterinar despre utilizarea conservelor si a altor alimente. Daca detineti si un caine aveti grija sa puneti mancarea pisicilor intr-un loc in care acesta nu poate ajunge, deoarece ii poate face rau.

Apa, apa peste tot
Intotdeauna sa aveti multa apa rece si curata pentru pisicuta dvs. Puneti mai multe boluri de apa prin toata casa si pastrati-le curate. Daca observati ca pisicuta nu bea suficient incercati sa puneti apa in niste boluri mai putin adanci, care sa fie mai plate.

Ce punem in litiere?
Pisicile au un instinct de a elimina in sol sau in nisip, asadar pisicuta dvs va folosi litiera inca de la inceput. Asezati-o intr-un loc linistit si pe urma mergeti cu pisicuta acolo. In litiera puteti pune diferite lucruri: lut, nisip, aschii de lemn mici, ziare, noi totusi va recomandam nisipul.

Alegeti un pat

Pisicile dorm aproximativ 16 ore pe zi, pisoii chiar mai mult de atat. Pe cat de mult va place sa va jucati cu pisicuta asa ii va placea si ei sa aiba un loc mai retras doar pentru ea. Va fi fericita si pe marginea ferestrei, pe un scaun moale, o canapea pufoasa sau daca aveti posibilitatea cumparati un pat special pentru pisici. La fel ca si in paragrafele anterioare, daca aveti si un caine, este foarte important ca acesta sa nu poata sa ajunga in locul in care pisica doarme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu