Numirea cainilor si a pisicilor - I

Sursa foto: www.indulgeyourpet.com
Stiinta si hazul din spatele alegerii unui nume pentru viitorul dumneavoastra animal de companie

Am ales pentru aceasta saptamana sa vorbim putin despre numele pe care le alegem pentru animalele noastre de companie. Asadar, timp de doua saptamani vom descoperi impreuna stiinta din spatele acestei alegeri, precum si ce nume ar trebui evitate. 

Numele animalului dvs de companie nu trebuie sa fie numai hazliu. El reprezinta si cheia dresarii acestuia si ii poate influenta sanatatea si siguranta.

Daca este invatat asa cum trebuie, numele unui animal il poate alerta pe acesta si ii poate atrage atentia, astfel incat sa reactioneze la ceea ce urmeaza. Numele cainilor si al pisicilor reprezinta si fundamentul relatiei dintre dvs si acestia, relatie ce poate fi presarata si cu diverse porecle amuzante precum Ana-banana, nu-i asa?

Multe persoane sunt adeptele numelor de oameni in ceea ce priveste numirea animalelor de companie, deoarece acestea adauga personalitate necuvantatoarelor. Sunt si persoane care prefera numele un pic mai ciudate, ceva ce nu este foarte des intalnit, cam din aceleasi motive.

Totusi, in spatele umorului, exista o adevarata stiinta in alegerea numelui pentru animalul dvs de companie.

Vocabularul necuvantatoarelor

Medicii veterinari specializati in comportamentul animalelor sustin ca numele poate fi invatat atat de pisici cat si de caini. Numele sunt pana la urma cuvinte. Si un grup de cercetatori este gata sa descopere abilitatile mentale ale animalelor de companie, in special ale cainilor.

Desi nu este inca foarte clar daca animalele de companie inteleg conceptul abstract al identificarii personale, adica daca inteleg exact ce le spuneti sau doar aud cuvinte care semnifica inceperea unei activitati, poate ati fi surprinsi sa aflati ca exista un border collie care este dresat sa inteleaga semnificatia a 1.022 de obiecte.

In articolul de saptamana viitoare vom vorbi exact despre cum sa alegem numele animalului nostru de companie, cum sa il schimbam, ce nume trebuie evitate, dar mai ales cum sa ne invatam animalul de companie sa isi recunoasca numele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu