Sase moduri de a antrena mintea cainilor!

Sursa foto: www.petsforlife.com.sg
La fel ca si oamenii, cainii se plictisesc daca au aceeasi rutina zi de zi. Oferindu-le activitati noi din punct de vedere mental in mod constant este la fel de important ca si plimbarile zilnice. Cainii plictisiti dezvolta in timp comportamente distructive si isi consuma energia negativa pe lucruri din casa, de exemplu mobila dvs. In continuare va prezentam cateva moduri creative prin care puteti stimula mintea cainelui dvs, astfel incat acestia sa nu se plictiseasca:

1. Lucrati la un truc nou.
De fiecare data cand incepeti o sesiune de antrenament cu cainele dvs ii oferiti acestuia o provocare mentala, de aceea este indicat sa cautati mereu trucuri noi pe care sa il invatati. Daca ati trecut deja de trucurile de baza, stiute de majoritatea oamenilor, puteti  cauta pe internet sau in carti de specialitate pentru a il invata alte trucuri noi si idei de formare.

2. Jucati-va cu cainele dvs cu jocuri sau jucarii interactive.
Puteti sa cumparati un puzzle canin pentru a va provoca cainele din punct de vedere mental, sau de ce nu un joc Domino pentru caini. Ii puteti da una dintre jucariile care va permit sa ascundeti obiecte in interiorul lor si apoi sa ii provocati sa descopere modalitatea de a le scoate.

3. Alergati alaturi de cainele dvs.
Chiar si o scurta iesire rapida pana la casuta postala, pana la un prieten sau pe langa spalatorie atunci cand asteptati sa va fie curatata masina pentru prietenii nostri necuvantatori reprezinta un stimulent si ii face foarte bine. Asadar, ganditi-va atunci cand plecati intr-o zona apropiata de casa sa il luati cu dvs la o scurta alergare.

4. Dati cainelui o activitate de realizat.
Cainii sunt crescuti pentru a finaliza sarcinile, cum ar fi de exemplu vanatoarea. Atunci cand acestia nu au cum sa indeplineasca astfel de sarcini ei pot deveni agitati. Ce puteti face este sa-l luati in parc la un joc de Frisbee, sau mergeti cu el intr-un loc unde sa poata inota sau unde poate sa alerge in voie.

5. Incercati sa il prezentati altor oameni sau animale.
De fiecare data cand un caine intalneste o persoana noua sau alti caini el are parte de sunete si mirosuri de adulmecat noi. Astfel daca il scoatei des la plimbare, pe strada va intalni intotdeauna persoane sau caini noi si simturile sale vor fi puse la incercare.

6. Cumparati jucarii noi si rotiti-le pe cele vechi.
Dvs nu ati vrea sa va jucati cu aceleasi lucruri in fiecare zi, nu-i asa? Atunci nu trebuie sa va asteptati ca si cainele dvs sa se joace si sa iubeasca aceeasi jucarie pentru perioade mari de timp. Ii puteti da o jucarie sa se joace cateva zile, iar apoi incercati sa o inlocuiti cu alta. Cea cu care inlocuiti nu trebuie sa fie neaparat noua, poate sa fie si una mai veche.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu