Limbajul corpului in cazul pisicilor

Ar putea fi greu de crezut, dar urechile unei pisici contin 24 de muschi care le ofera posibilitatea sa le miste 180 de grade in toate directiile. Desi par ca un radar care scaneaza suntele, acestea au si alt rol.

Urechile unei pisici si coada sunt o parte vitala a limbajului corpului la pisica si pot oferi o interpretare adecvata a starii de spirit a animalului de companie.

Pisica relaxata – in mod normal urechiile ei sunt putin lasate in parti si orientate inspre inainte, acest lucru indicand multumire si un sentiment de bunastare.

Pisica aflata in alerta – cand este in alerta si ceva i-a captivat atentia, urechiile pisicii vor fi indreptate in sus.

Pisica nervoasa –  daca urechiile ei prezinta spasme atunci inseamna ca este agitata si nervoasa. In acest caz ii puteti oferi o imbratisare pentru a ii da senzatia de siguranta. Spasmele persistente, pe de alta parte, pot fi un semnal al unor probleme medicale ale pisicii.


Semne de agresitivate – cand urechiile se deplaseaza dintr-o pozitie verticala intr-o pozitie complet orizontala indica faptul ca ii este teama si ca se enerveaza – un avertisment pentru a o lasa in pace. Daca observati ca urechiile pisicii mentin o orientare orizontala, in mod regulat, ar putea avea o infectie a urechii sau acarieni, astfel o vizita la cabinetul veterinar este obligatorie. De asemenea, cand este pregatita de atac tine urechiile in aceeasi pozitie din instinct pentru a si le proteja de gheare si dinti in timpul unei lupte.

Intelegand aceste lucruri puteti sa va feriti de rani. Cand urechiile sunt inapoi nu ar trebui sa incercati sa o atingeti sau sa o ridicati pentru ca exista un risc mare sa fiti muscat sau zgariat – leziuni care pot duce chiar si la spitalizare.

Pisicile ambivalente – urechiile acesteia sunt capabile sa se deplaseze independent una de alta. Atunci cand acestea sunt in pozitii diferite, pisica cel mai probabil se va retrage pentru a evalua situatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu