Top 5 sfaturi pentru a creste un caine la oras


Daca ati crescut la tara sau in zonele marginase ale unui oras mare, atunci mai mult ca sigur un caine a facut parte din familia dumneavoastra. Cu toate acestea, daca ati crescut intr-un oras sau acum locuiti in oras, sa aveti un caine sau un alt animal de companie poate fi o adevarata provocare, atat pentru dumneavoastra cat si pentru caine, mai ales daca prietenul blanos se limiteaza la un apartament. In acest articol incercam sa va prezentam cinci sfaturi de top prin care sa va asigurati ca cel mai bun prieten al dumneavoastra este sanatos si plin de viata chiar daca traieste intr-un oras aglomerat.


Iesiti cu el afara sa faca exercitii
Lipsa de exercitiu pentru cei mai multi caini poate afecta negativ temperamentul lor. Un caine ar trebui sa fie scos afara de cel putin trei ori pe zi – dimineata, dupa-amiaza si seara. Daca dumneavoastra nu aveti mereu timpul necesar rugati un prieten, o ruda sau un vecin care are un caine pe care il plimba sa va ajute si cu al dumneavoastra.

Gasiti un parc pentru caini
Un parc pentru caini este o mare oportunitate atat pentru dumneavoastra de a intalni alti iubitori de caini, cat si pentru caine, care poate socializa cu celelalte animale. Cautati parcuri unde sa il puteti tine fara lesa si lasati-l sa se obisnuiasca cu compania altor caini si oameni.

Duceti-va cainele la un cabinet veterinar bun
Cand sunteti in parc cu cainele dumneavoastra, incercati sa intrati in vorba cu ceilalti oameni pentru a afla ei ce cabinete veterinare viziteaza. Pe tot parcursul vietii cainelui veti face destul de multe vizite la medicul veterinar, asadar este bine sa aflati cateva recomandari care sa va ajute sa alegeti un cabinet unde personalul sa se ocupe asa cum trebuie de cainele dumneavoastra.

Gasiti un magazin care livreaza mancare pentru caini
Uneori este posibil sa ramaneti fara mancare pentru cainele dumneavoastra, iar in acest caz nu aveti ce face si cumparati de la cel mai apropiat magazin. Sa schimbati hrana cainelui cand ramaneti din greseala fara mancare ii poate da peste cap sistemul digestiv. Cel mai bine este sa cumparati hrana de la un magazin care face livrari la domiciliu si sa stabiliti o anumita zi cand aceasta sa fie adusa.

Mergeti la un dresor de caini
Instinctul natural al cainilor este sa latre la orice zgomot – iar in orase sunt foarte multe zgomote. Pentru ca animalul dumneavoastra sa nu latre incontinuu, este recomandat sa apelati la ajutorul unui dresor pentru a-l invata sa nu mai latre la toate zgomotele pe care le aude.


Sursa: http://www.sheknows.com/pets-and-animals/articles/821313/urban-pets-5-top-tips-to-raise-a-dog-in-the-city

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu