Pot convietui cainii si pisicile?

Facem o multime de glume despre razboiul dintre specii, dar realitatea este ca sute de mii de caini si pisici traiesc impreuna cu succes. Desi dupa ce trece o vreme nu este mare lucru ca cele doua specii sa convietuiasca, primele zile sunt critice. Cu siguranta nu vreti sa ii lasati sa se descurce pe cont propriu la inceput.

Daca aveti un caine si cumparati o pisica
Cand aduceti acasa o pisica, aceasta are nevoie de propria sa camera, insa si o baie este buna pentru inceput. Lasati pisica o zi sa se obisnuiasca si aveti grija ca si celelalte persoane din casa sa stea cu ea in aceeasi camera. Dupa aproximativ o zi aduceti in camera pisicii si cainele in lesa si lasati ambele animale sa se cunoasca.
Sursa:  www.wormsandgermsblog.com

Pentru inceput pisica va explora cainele, iar cand vi se pare momentul potrivit dati drumul si acestuia din lesa pentru a putea si el sa cunoasca pisica, nu ii lasati insa singuri in camera. Este posibil ca pisica sa se sperie si sa fuga, lucru care il va face pe caine sa fuga dupa ea. Daca acest lucru se intampla cel mai bine este sa strigati ferm, dar clar, ca nu este voie, trageti cainele langa dumneavoastra si jucati-va cu el. Trebuie sa inteleaga ca urmarirea pisicii nu este permisa.

Daca aveti o pisica si cumparati un caine
Catelusii sunt mai usor de adus acasa langa o pisica. Ei nu vor rani pisica in niciun fel, dar trebuie sa aveti grija ca pisica sa nu ii zgarie. Chiar si un catelus neastamparat isi va da seama destul de repede ca trebuie sa stea deaparte de pisica.

Aproape toate adaposturile de animale va vor oferi informatii cu privire la faptul ca isi doreasc sa gaseasca o casa unde exista deja caini sau pisici. Daca cei de la adapost insa nu stiu nimic despre cainele pe care ati dori sa-l luati acasa, exista intotdeauna „testul pisica”. Intr-o camera mica o persoana va intra cu o pisica in brate. Pentru inceput doar asteptati sa vedeti cum reactioneaza cainele la vederea pisicii. Apoi persoana cu pisica va trebui sa o puna pe un scaun sau pe o masa si urmariti din nou reactia cainelui. Daca doriti sa fiti complet convinsi, asezati pisica si pe podea, insa nu foarte aproape de caine. Prin acest test puteti afla destul de sigur cum va reactiona cainele pe care il doriti la intalnirea cu pisica de acasa.

Cand aduceti cainele acasa, tineti-l in lesa pana cand pisicile il remarca. Lasati-l sa le vada insa nu il lasati sa se duca spre ele. De obicei pisicile se apropie pentru a il mirosi. Scoateti apoi lesa cainelui si urmariti ambele animale foarte atent timp de cateva ore. In caz ca pisica este alergata de caine, certati-l ferm. Daca insa cei doi par sa se inteleaga bine, este indicat sa ii oferiti cainelui o recompensa.

Zona fara caine
Daca aveti suficient spatiu in casa, incercati sa alocati o camera doar pentru pisica. Puneti o poarta speciala pentru caini, astfel acesta nu va putea sa intre in camera. Acest lucru ofera pisicii un loc unde poate sa se odihneasca fara un nas de caine umed langa urechea lor. De asemenea le ofera un loc unde se pot retrage in cazul unui conflict cu cainele.

In cazul in care cele doua animale de companie doar au inceput sa locuiasca impreuna, sau daca unul este mai tanar, batran, agresiv sau timid, o camera doar pentru pisica devine si mai importanta. Chiar daca este vorba doar despre un catelus in dezavantaj la inceput, pisicile se vor simti mult mai bine daca au propriul lor spatiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu