Sfaturi pentru atunci cand calatoresti cu animalul tau!


Planificarea unei vacante alaturi de animalul de companie are sens – pana la urma, si animalele sunt membrii ai familiei. De exemplu in SUA exista peste 60 de milioane de gospodarii in care exista cel putin un animal de companie. Iar din acestia aproximativ 15 milioane merg in vacante cu animalele lor. Din fericire, hoteluri sau pensiuni care accepta animale de companie sunt si in Romania. Asadar daca va planificati o astfel de excursie acest articol va poate fi de ajutor cu cateva sfaturi utile.

Sursa:  www.epicatravel.com
Atunci cand faceti rezervarea nu uitati sa verificati de doua ori daca animalele de companie sunt permise. Un avantaj aici il reprezinta rezervarile online deoarece acolo puteti vedea in scris de la inceput daca exista restrictii sau nu. Rezervand online puteti imprima rezervarea si astfel aveti dovada scrisa ca sunt permise si animale de companie. Prin rezervarile verbale pot exista neintelegeri.Animalul dvs de companie are experienta calatoriilor?  Daca nu, ar trebui sa-l obisnuiti incet cu iesiri cat mai dese, pentru ca atunci cand veti merge in vacanta sa nu existe probleme. Puteti incepe prin a face din masina dvs un loc de distractie pentru animalul de companie. Apoi faceti drumuri scurte cu masina trecand treptat la durate din ce in ce mai mari. Inainte de a merge intr-o calatorie mare este bine sa-i obisnuiti cu masina si sa-i faceti sa se simta confortabil in ea.

Nu uitati un lucru extrem de important, securizarea acestora in masina, poate fi un lucru extrem de important atat pentru animale cat  si pentru dvs. Luati in considerare utilizarea unei lese atunci cand sunt in masina. Daca aveti o masina break aveti posibilitatea sa achizitionati o bariera speciala din plasa cu care sa  delimitati o zona doar a lor in spate.

Intr-o calatorie cu animalul de companie puneti intotdeauna o eticheta agatata de lesa pe care sa scrieti numarul dvs de telefon si numele. Astfel daca il pierdeti, persoanele care il gasesc sa va poata contacta.

Sa aveti o fotografie cu animalul de companie la dvs este un alt lucru bun. In cazul nefericit in care animalul se pierde, puteti sa aratati oamenilor fotografia cand ii intrebati daca l-au vazut.

Inainte de a pleca mergeti la un cabinet veterinar pentru ca medicul sa va recomande vaccinele adecvate pentru calatorie. Animalul este expus la capuse, tantari sau alte insecte care le pot transmite diferite boli.

Odata ce ajungeti la destinatie, informati persoanele de la receptie ca aveti si animalul cu dvs. Intrebati apoi daca exista zone cu acces restrictionat pentru animale, ca sa evitati eventualele neplaceri cauzate de acest lucru.

In camera de hotel sau de la pensiune nu lasati niciodata animalul sa doarma pe mobila de acolo, pana nu o acoperiti cu ceva. Mancarea si apa va sfatuim sa o puneti in baie, deoarece acolo o sa puteti curata cel mai usor daca animalul de companie le va varsa.

Daca va hotarati in unele zile sa va lasati animalul singur in camera este important sa ii anuntati pe cei de la receptie in prealabil. Si neaparat sa il inchideti intr-o cusca, pentru ca atunci cand vor intra cei de la hotel sa faca curatenie in camera, pot avea probleme.

Un ultim sfat ar fi sa aveti grija la temperatura in care va lasati animalele de companie. Daca de exemplu le lasati intr-o masina iar afara sunt 30-40 de grade, in interior poate ajunge si pana la 60 de grade, temperatura ce de multe ori poate fi mortala pentru animale.

O vacanta alaturi de animalul de companie poate fi foarte frumoasa, pana la urma este un membru al familiei. Este nevoie doar sa planificati vacanta cu grija pentru a nu intampina nicio problema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu