Intelegeti comportamentul cainilor dumneavoastra, spun expertii


Oamenii trebuie sa inteleaga comportamentul animalelor inainte de a le tine in casa ca animale de companie. Cainele poate deveni violent daca mesajul pe care doreste sa il transmita proprietarului nu este interpretat corect.

"Cand le este foame, acesti caini reactioneaza cu furie", a spus Dr. Abhinav Varma, ofiter veterinar sef la Lucknow Municipal Corporation. "Oricine da mancare unui caine feroce ar trebui sa fie iute si agil. De aceea, batranii sau copiii cu reflexe mai lente nu ar trebui sa se apropie de acesti caini. In cazul recent din Kaiserbach, femeia avea in jur de 82 de ani. Poate ca miscarile ei au fost lente. Poate ca nu era capabila sa inteleaga ce voia cainele. Poate ca nu a putut intelege semnalele cainelui, de aceea cainele a devenit agresiv", a adaugat el.

El a spus: "Expertii inteleg starea de spirit a animalului dupa modul in care un caine latra. Este un latrat diferit cand cainele devine agresiv, devin nemiscati si rigizi. Latratul lor devine gutural, adanc devine amenintator atunci cand cainele se simte nesigur sau furios. Cainele isi dezvaluie dintii cand devine agresiv si incepe sa se arunce inainte pentru a ataca pe oricine. De aceea, antrenarea unei persoane care se apropie de acesti caini este esentiala. Pentru o femeie de 82 de ani nu ar fi posibil sa inteleaga cerintele fizice sau comportamentul cainilor".

Reluand gandurile doctorului Varma, Akash Pal, un expert in manipulare de caini, a spus: "Este imperativ sa intelegeti comportamentul cainilor inainte de a decide sa-i pastrati. Tratez si antrenez caini in ultimii cinci ani. De aceea pot sa inteleg comportamentul lor agresiv mult mai bine decat altii. Nu numai atat, stiu sa contracarez agresivitatea. De obicei, proprietarii acestor caini incearca sa-i invinga pe acesti caini fara a intelege consecintele."

"Trebuie sa intelegi modul in care un caine latra, maraie, se arunca inainte sau inapoi. Cainele este un animal teritorial. Nu ii va placea ca teritoriul sau sa fie incalcat de nimeni. Daca cainele simte ca teritoriul sau este invadat, atunci ar putea actiona agresiv. Trebuie sa intelegem ca agresivitatea la caini poate fi o forma normala de comunicare, dar manifestarea agresivitatii fata de o persoana sau un animal este adesea considerata nedorita sau problematica. In plus, daca cineva incepe sa alerge inapoi, cainele va deveni mai agresiv."

Amit Sehgal, un iubitor de animale de companie, a spus: "Instruirea proprietarilor si a cainilor ar trebuie sa fie obligatorie in cazul raselor feroce. Sau oamenii nu vor putea intelege comportamentul animalelor lor de companie si comunicarea dintre ei ar fi slaba, ceea ce poate duce la cresterea sanselor ca animalele sa devina agresive".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu