Si cainii ar trebui sa poarte ochelari de soare pentru a isi proteja ochii


Cainii activi carora le place sa alerge pe plaja sau sa se alature oamenilor atunci cand merg pe bicicleta, ar putea beneficia de purtarea ochelarilor de soare.

Un medic al Spitalului Veterinar Eastcott din Swindon, Wiltshire, a spus ca vizierele sau ochelarii de protectie ajuta la protejarea "cainilor foarte activi" sau a celor cu anumite afectiuni.

Pudelul de 14 ani Celine, al lui Miluse Vojtiskova, a dezvoltat o atrofie a irisului odata cu varsta si nu poate filtra luminozitatea.

Ea a spus ca ochelarii lui Celine i-au redat animalului ei "o calitate normala a vietii". "Ea poate merge afara acum si poate face orice a facut inainte", a adaugat ea.

Doamna Vojtiskova a observat prima data ca era o problema cu pudelul ei cand a sarit intr-o zi in fata unei masini. "Aceasta a inceput sa tremure in lumina soarelui", a spus ea.

Specialistii de la Spitalul Veterinar Eastcott i-au spus doameni Vojtiskova ca irisul Celinei a devenit mai slab pe masura de imbatranise, ceea ce inseamna ca muschiul irisului nu era suficient de puterni pentru a strange pupila.

"Asadar atunci cand este foarte luminos afara, ea se lupta si o doare", a spus Ida Gilbert, sefa de oftalmologie la Eastcott Referrals. "Asta m-a socat pentru ca nu aveam idee ca o doare", a spus doamna Vojtiskova. "Suntem fericiti, Celine poarta acum ochelarii de soare in afara casei".

Doamna Vojtiskova a spus ca animalul ei de companie "stie" ca lucreaza. "Daca este o zi insorita, ea se va ascunde". "Acum ea poate face ceea ce poate face orice caine", a adaugat ea. Doamna Gilbert a spus ca ochelarii de soare inseamna ca spitalul nu trebuie sa efectueze nicio interventie chirurgicala pe Celine, ceea ce a fost "genial".

"In esenta, eliminarea luminii UV si a luminozitatii a facut-o capabila sa isi reia viata normala".

Veterinarul a spus ca protectia ochilor este "absolut adecvata in multe situatii diferite" pentru animale. De exemplu, a spus ea, a existat o afectiune inflamatorie la un ciobanesc german numit Pannus, care s-a agravat odata cu expunerea la lumina UV.

Doamna Gilbert a spus ca animalele de companie active, cainii, ar trebui sa primeasca ochelari de soare, daca sunt expusi razelor UV timp indelungat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu