Dupa decodificarea genomului s-a dovedit ca exista diferente intre cainii dingo si cainii domestici - Partea II


"Nu era adevarat. Am putea sa ne uitam la semnatura genomului si sa spunem: nu, a existat o singura copie de amilaza in Dingo, la fel ca in cazul lupilor".

Diferenta ar putea avea implicatii semnificative de conservare, a spus Ballard. "Daca un Dingo pur mananca lucruri foarte diferite fata de un caine salbatic, atunci va avea o pozitie diferita in ecosistem si va fi atras de alimente diferite".

Genomul Dingo decodat ar putea avea si aplicatii veterinare pentru cainii domestici, a spus Ballard. El crede ca ar putea fi o referinta genetica pentru bolile canine, deoarece "in loc de un alt caine consangvinizat cu care il compari, il compari cu un animal sanatos din consanguinitate".

De asemenea, echipa a analizat Dingo si Ciobanescul German, descoperind diferente in microbiomele lor, inclusiv ca animalul domestic avea concentratii mai mari de trei familii de bacterii implicate in descompunerea alimentelor cu amidon.

Dr. Kylie Cairns de la Universitatea din New South Wales, care nu a fost implicata in acest studiu, a spus ca diferentele de microbiom ar putea "explica de ce nu vedem caini salbatici in Australia". Cercetarile ei anterioare au sugerat ca majoritatea cainilor salbatici ucisi in toata tara sunt Dingo puri sau hibrizi caine-Dingo.

"Dingo au aparut inaintea celei mai vechi rase de caini domestici, care sunt Basenji. Rezultatele lor au demonstrat clar acest lucru", a spus ea. "Dingo este un canid salbatic care a fost modelat de clima si ecologia Australiei de-a lungul a mii de ani".

"Implicatiile acestui lucru sunt ca ar trebui tratati ca animale salbatice", a spus Cairns. Dingo este "singurul animal nativ care este momit si ucis in parcurile nationale si rezervatiile de conservare" din Australia, a adaugat ea.

"Trebuie sa le respectam locul de pradator de varf din Australia, pentru ca au un rol ecologic important", a spus Cairns. "Trebuie sa gasim o modalitate mai buna de a coexista cu ei, astfel incat sa putem avea si animale la ferma - in special oi - dar sa continuam sa avem si Dingo".

Oamenii de stiinta intentioneaza acum sa afle daca Dingo a fost vreodata domesticit si, de asemenea, sa ordoneze genomul Dingo-ului Alpin si al Dingo-ului Fraser Island. Acest lucru ii va ajuta sa inteleaga mai bine incrucisarea cu caini si ce efect ar putea avea asupra comportamentului si rolului animalelor in ecosistem, a spus Field.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu