Sarbatorile pot fi stresante pentru caini. Iata cum poti rezolva problema! - Partea II


Ofera cainelui tau un spatiu sigur

Cel mai important lucru pe care stapanii de caini ii pot face este sa se asigure ca animalul de companie are un loc unde sa se poata relaxa daca vizitatorii si fetele necunosute devin prea mult pentru acesta.

"Fie ca sarbatoresti singur sau cu o familie numeroasa, este important sa oferi animalelor de companie un loc sigur si linistit, astfel incat sa poata scapa de emotie", a spus Arce.

Important de retinut ca ceea ce ar putea fi distractiv pentru vizitatorii dumneavoastra poate fi coplesitor pentru animalele de companie. In timpul petrecerilor de sarbatori, Arce a sugerat sa pastrati o camera linistita pentru caine si sa lasati televizorul pornit, acesta actionand ca un zgomot alb reconfortant. Verificarea lor regulata ajuta, de asemenea, la reducerea stresului.

Animalele de companie nu sunt intotdeauna bune la gestionarea propriilor emotii, conform expertilor, asa ca este o idee buna sa va asigurati ca animalul de companie ia cateva pauze, chiar daca pare ca se bucura de noua companie.

De asemenea, veterinarii sugereaza sa nu mutati culcusul animalului dumneavoastra de companie in timpul sarbatorilor si sa nu rearanjati mobilierul in casa - de exemplu pentru a face loc bradului - aceste schimbari pot afecta perceptia cainelui asupra sigurantei mediului inconjurator.

Mentineti rutina

"Stim de ceva timp ca animalele de companie inteleg sentimentele stapanilor lor", spune Dr. Jerry Klein.

Asta inseamna ca daca simtiti stresul cauzat de planificarea petrecerii, gazduirea oaspetilor sau calatoriile, probabil si cainele dumneavoastra il va simti. Klein sugereaza sa va asigurati ca animalul a facut o multime de exercitii inainte de orice intalnire si sa prezentati oaspetii cainelui incet.

De asemenea, este o idee buna sa va plimbati cainele ca de obicei si in ziua de Craciun sau alte sarbatori si sa profitati la maximum de acea parte calma a zilei, a adaugat Bescoby. Acelasi sfat este valabil si pentru a mentine rutina alimentara a cainelui tau.

"Se poate face o exceptie in ziua de Craciun, insa in general, este bine sa pastrati aceeasi mancare pe care o oferiti animalelor in fiecare zi", spune Bescoby, adaugand ca cel mai bun rasfat de sarbatori pentru un caine este o jucarie de mestecat sau un alt articol care il va tine ocupat in timpul agitatiei de sarbatori.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu