De ce cainilor le place sa fie imbratisati? Expertii in animale ne explica cum se tine legatura stransa cu catelul tau - Partea VI


3. Decideti daca cainelui ii place sa fie imbratisat - si reevaluati

Poate ca animalul a acceptat atingerea ta, dar totusi trebuie sa fii atent la limbajul corpului pentru a vedea daca gesturile tale sunt placute sau suparatoare.

"Daca pleoapele lor sunt lasate intr-o stare de beatitudine, corpul lor este relaxat si modelat pe al tau; atunci este sigur sa concluzionati ca sunt complet multumiti", spune Bernal.

"Daca sunt incordati, nervosi sau prezinta semne de agresivitate cu un marait sau cu aspectul vizual al dinitlor, atunci pot exista si alte considerente de care sunt ingrijorati", explica ea.

In esenta, o mangaiere este ca o strangere de mana: trebuie sa cititi limbajul corpului pentru a termina strangerea de mana la momentul potrivit si a merge mai departe. Daca nu, poate deveni ciudat. Acelasi lucru este valabil si pentru imbratisarile cu un caine.

Testele de consimtamant al mangaierii pot ajuta si la masurarea raspunsului unui caine, spune Pankratz. Tot ce trebuie sa faci pentru test este sa:

  • Interactioneaza cu cainele
  • Opreste-te
  • Asteapta sa vezi ce face in continuare

Un "da" ar lua forma aratarii unei dorinte evidente de a interactiona din nou cu tine. De exemplu, se apropie de tine, se sprijina de tine sau se freaca de tine. Un "nu" ar putea veni sub forma cainelui care se indeparteaza sau ramane nemiscat.

Caror rase de caini le place sa fie imbratisati si mangaiati?

Expertii sugereaza ca a intelege cand cainele tau vrea sa fie singur este la fel de important ca a stii cand isi doreste sa fie imbratisat si mangaiat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu