Sarbatorile pot fi stresante pentru caini. Iata cum poti rezolva problema! - Partea I


Toate intalnirile cu familia si prietenii fac parte din distractia ce vine o data cu luna Decembrie, insa aceste lucruri s-ar putea sa nu fie distractive pentru cainele tau.

Forfota sarbatorilor poate provoca stres si anxietate pentru animalele de companie, mai ales daca aveti o gospodarie plina de oaspeti sau oameni noi. Persoanele nefamiliare, zgomotele puternice si mediile noi pot provoca anxietate si frica cainilor.

De asemenea, cainii pot experimenta anxietate de a fi separati de mebrii familiei lor, de a fi lasati singuri sau de a se muta intr-o casa noua. Este bine sa stiti daca planurile de vacanta presupun calatorii cu masina sau avionul sau daca va mai fi un animal nou de companie alaturi de voi.

"Este normal sa ne asteptam la o schimbare in comportamentul cainilor sau pisicilor noastre in aceasta perioada a anului", a spus Dr. Jose Arce, presedintele Asociatiei Americane de Medicina Veterinara. "Si este important sa recunoastem unele dintre semnele de anxietate, astfel incat sa putem face ceva in privinta asta."

Pe masura ce sezonul sarbatorilor este in plina desfasurare, iata ce spun expertii ca este bine sa faceti pentru a mentine calmul animalelor.

Ce semne trebuie sa cautati

Gafaitul, ritmul, agresivitatea, latratul excesiv, salivatul, stricaciunile facute prin casa, pot fi toate semne de anxietate. La fel poate fi si nelinistea si mancatul dupa un program diferit fata de zilele normale. Acordati atentie limbajului corpului - de exemplu, un caine care isi trage urechile inapoi sau isi arata albul ochilor - poate indica si frica.

Acest comportament ar putea fi un eveniment unic sau o problema pe termen mai lung care necesita o vizita la un medic veterinar, potrivit veterinarilor si comportamentalistilor care au vorbit cu CNN.

Unele semne de stres sunt adesea interpretate gresit ca emotie sau bucurie de catre proprietarii de animale de companie, spun expertii. Cainii pot fi lipiciosi atunci cand sunt anxiosi si pot sta langa stapanii lor sau chiar pot incerca sa se apropie de oameni noi pentru a-i sustine, potrivit Rosie Bescoby, un comportamentist clinic al animalelor si purtator de cuvant al Asociatiei Consilierilor de Comportament al Animalelor de companie din Regatul Unit.

Hiperactivitatea este un alt semn al stresului animal pe care oamenii l-ar putea interpreta gresit ca animalul tau distractiv.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu