De ce cainilor le place sa fie imbratisati? Expertii in animale ne explica cum se tine legatura stransa cu catelul tau - Partea VII


Fiecare caine are propriile experiente de viata si preferinte - asemanatoare cu orice om. Genetica este doar unul dintre multi factori care pot influenta cat de afectuos ar putea fi un caine fata de oameni.

De asemenea, trebuie sa stiti ca nu exista studii evaluate care sa investigheze cat de dragalase sunt anumite rase de caini in comparatie cu altele, adauga Pankratz.

Unele rase de caini sunt cunoscute a fi mai afectuoase pe baza dovezilor anecdotice de la proprietari de-a lungul anilor, spun expertii.

"Unele dintre cele mai afectuoase rase te por surprinde, deoarece sunt mult prea mari ca dimensiuni pentru a fi caini de tinut in poala si imbratisati", spune Bonk.

  • Golden retriver
  • Labrador
  • Pomeranian
  • Regele Cavalier Charles Spaniel
  • Pug
  • Chihuahua
  • Newfoundland
  • Maltez
  • Shih Tzus

Dar chiar daca cainii mari de pe aceasta lista nu se pot ghemui in poala, acestia "vad dimensiunea lor ca pe o bariera pentru a se ghemui in apropiere", potrivit lui Bernal. Asadar fa-i loc pe canapea.

Desigur, "cainii de salvare pot fi, de asemenea, la fel de dragalasi" ca orice alt caine, spune Bernal. Nu totul tine de rasa cainelui (exista si caini din rasa Golden Retriever morocanosi).

Exista intotdeauna exceptii de la regula, "deci alegeti cainele potrivit pentru familia ta", spune ea, uitandu-va la trasaturile generale ale rasei si stilul de viata al familiei pentru a gasi cainele potrivit.

De ce cainelui meu nu ii mai place sa se ghemuiasca si sa fie imbratisat?

Expertii spun ca daca cainele tau iubea sa fie imbratisat, dar acum nu mai este interesat sa primeasca afectiune, aceasta ar putea fi un semn al unor probleme de sanatate.

"Daca aveti un caine care are o schimbare aparent brusca in preferintele lor, poate s-a indepartat de voi, este posibil ca aceasta schimbare sa se datoreze unei afectiuni medicale", spune Pankratz.

Pe masura ce cainii imbatranesc sau li se schimba starea de sanatate, preferintele lor pentru imbratisari si mangaieri se pot schimba, pentru ca locul in care odata le placea sa fie mangaiati acum poate fi dureros, spune Bernal.

"Un comportament al lor prin care par sa se retraga in culcusul lor, manifestand tensiune sau agresivitate sau doar reticenta de a se alatura in general, poate indica ca ar putea exista ceva mai grav la baza", adauga ea.

Daca observati aceste schimbari de dispozitie, consultati imediat medicul veterinar.

"Medicul veterinar poate evalua starea de sanatate a animalului dumneavoastra de companie, poate exclude potentialele afectiuni medicale ingrijoratoare si va poate trimite la un specialist, cum ar fi un specialist certificat in comportamentul veterinar, daca este necesar", spune Pankratz.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu