Cum gasesc supravietuitori cainii antrenati pentru cautare si salvare - III

Din fericire, multe cautari canine au finaluri fericite. „Lucrul care a dus cu adevarat la dezastru pentru caini a fost cutremurul din Mexico City”, si-a amintit Peabody. „Am fost acolo cinci zile si cainii au gasit opt ​​oameni in viata in daramaturi. Cainii au alertat pe un turn de parcare prabusit si, cand au scos victimele, era un bunic si un nepot intr-o masina - in viata ”. Poporul mexican si-a aratat recunostinta dand foarte multe recompense cainilor. „Ar fi luat in greutate 30 de kilograme daca i-am fi lasat sa manance tot”, a spus Peabody.

Dupa cutremurul masiv, cererea de echipe de salvare canina pentru a ajuta la cautarea victimelor dezastrelor si accidentelor a crescut in SUA. Shirley Hammond si doberman-ul ei, Sunny, lucreaza cu Agentia Federala pentru Managementul Urgentelor din SUA. Cand autoritatile federale declara o zona de dezastru, uneori sunt chemate echipe precum Shirley si Sunny pentru a ajuta. Au fost chemati la New York dupa atacurile teroriste din 11 septembrie de la World Trade Center.

“Am localizat efectiv corpul unui pompier, ceea ce a fost o descoperire dramatica pentru [caine],” a spus Hammond. „Sunny este un aliat tehnic, un caine de gasire „viu”, dar pentru ca nu existau victime vii in zona, a dus cautarea cu un pas mai departe si a inceput sa localizeze ramasite umane. ”

Deoarece cainii de salvare sunt instruiti pentru a primi incurajari si recompense dupa o cautare reusita, este o provocare sa echilibrezi emotiile atunci cand lucrezi intr-un loc dezastruos, a spus Hammond. „Cand conducatorii spun ca patrupedele lor sunt deprimate, primesc recompense de la proprietar - chiar in lesa”, a explicat ea.

Cu toate acestea, in situatia sumbra de la Ground Zero (locul prabusirii Turnurilor Gemene), Sunny si ceilalti caini de salvare au stimulat spiritul multor muncitori.

„Sunny este un doberman de 50 kg, a spus Hammond. „Prima data cand oamenii l-au vazut pe gramada, au cam mers in jurul lui, cu teama. Dar apoi a devenit un fel de icoana, iar slujba lui in mijlocul daramaturilor a si de caine de terapie cat si un caine de cautare. Oamenii veneau si spuneau: „Am auzit ca este Sunny. Il pot mangaia? ”Atunci ei l-ar mangaia pe Sunny, iar el s-ar apleca in ei. Supravietuitorii aveau nevoie de o astfel de imbratisare, iar cainii de cautare chiar au oferit asta. ”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu