Cum gasesc supravietuitori cainii antrenati pentru cautare si salvare - II


Peabody este membru fondator al California Rescue Dog Association, Inc, cel mai mare grup de caini salvatori din tara, format doar din voluntari.  Colaborarea pozitiva, a spus Peabody, este esentiala pentru pastrarea cainilor entuziasmati de cautare. (Cainii adulmecatori si-au pus nasul la lucru ajutand chiar si viata salbatica.)

„De obicei, dupa ce efectuam o cautare in care acestia nu au succes, data viitoare cand ne antrenam problema lor ar putea dura doar zece minute”, a spus ea. „Apoi ii sarbatorim si ii laudam, ceea ce le readuce cheful si competitivitatea.”

Aceasta tehnica de formare este, de asemenea, utilizata pe teren. Daca un caine petrece o zi intreaga cautand, dar nu fara rezultat, conducatorul ar putea „ascunde” intentionat pe cineva si ii va permite cainelui sa urmareasca acea persoana pret de cateva minute, permitand astfel cainelui sa incheie ziua cu o descoperire reusita si cu recompensele care vin cu ea .

Deoarece sunt animalele de companie ale manipulantilor lor, cainii de salvare prezinta acelasi tip de emotii si personalitate ca si ceilalti caini. „Dupa o descoperire”, a remarcat Peabody, „verificam starea fizica si emotionala a persoanei, in timp ce cainele primeste, de obicei, jucaria preferata”.

Salvatorii canini primesc adesea laude atat de la stapanii lor, cat si de la oamenii pe care i-au localizat. „Subiectii sunt extrem de recunoscatori cainilor”, a spus Peabody, „si cainii stiu ca au facut o treaba buna. Pentru ei este un joc, pentru noi este o munca foarte serioasa. ”

Recunostinta familiala

Raspunsul la o cautare reusita este mai dur din punct de vedere emotional atunci cand cautarea a condus la descoperirea de ramasite umane, mai degraba decat o persoana vie. "Chiar daca a existat un accident de navigatie in care persoana este inecata, acesta este totusi un joc pentru caine", a spus Peabody. „Nu suntem la fel de entuziasmati, dar totusi isi primesc recompensa si lauda de „bun baiat”.”

Membrii familiei care sunt prezenti la recuperarea ramasitelor umane formeaza de obicei o legatura cu cainele de cautare, a adaugat ea. „Aproape de fiecare data, vor veni si vor spune:„ As dori cu siguranta sa mangai cainele si sa-i multumesc si sa-i spun ce caine bun este pentru ca mi-a gasit persoana iubita. ”Toata lumea este in lacrimi”, a spus Peabody, „dar aduce un oarecare confort pentru ca a nu sti nu este chiar un lucru bun”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu