Semne de insolatie la caini si cand este prea cald pentru a merge la plimbare - Partea II


Cainii sunt mai expusi riscului de insolatie deoarece, spre deosebire de oameni, acestia nu pot transpira prin piele. Corpul lor elibereaza caldura prin gafait, prin pernutele de la picioare si nas. Daca vreti sa va simtiti in pielea unui caine, purtati o haina groasa de iarna intr-o zi torida de vara.

De asemenea, amintiti-va sa nu lasati niciodata cainele inchis in masina, deoarece cand in aer sunt 22 de grade, o masina lasata in soare poate ajunge la 47 de grade Celsius intr-o singura ora.

Daca vedeti un caine aflat in pericol in interiorul unei masini, sfatul general este sa sunati la 112.

Care sunt semnele insolatiei la caini?

Exista mai multe semne de insolatie la caini de care stapanii ar trebui sa fie constienti, inclusiv gafaitul puternic si excesiv.

Cainii care sufera de insolatie pot parea letargici, somnolenti, necoordonati si put sa aiba reprize de varsaturi.

Daca credeti ca si cainele dumneavoastra a fost afectat de insolatie, trebuie sa il mutati de urgenta intr-un loc racoros.

Puteti sa ii udati pe blana cu apa putin rece, in niciun caz inghetata, si sa permiteti cainelui sa bea cantitati mici de apa.

Continuati sa puneti apa putin rece pe caine pana cand respiratia lor incepe sa se stabilizeze, dar nu atat de mult incat sa inceapa sa tremure.

Odata ce cainele s-a racorit, duceti-l la cel mai apropiat medic veterinar pentru a fi verificat de urgenta. Este foarte important sa actionati imediat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu