Semne de insolatie la caini si cand este prea cald pentru a merge la plimbare - Partea I


Odata cu vremea caniculara ce s-a abatut in toata lumea, inclusiv deasupra tarii noastre, este important sa va asigurati ca animalul dvs preferat sta la o temperatura adecvata, deoarece caldura le poate fi fatala.

In marile orase temperaturile au depasit lejer 40 de grade, iar vremea caniculara se pare ca va continua inainte.

Cainii pot suferi de insolatie in doar cateva minute, motiv pentru care este extrem de important sa va asigurati ca nu stau intr-o temperatura prea mare.

Acest lucru insa poate fi o problema, pentru ca prietenii nostri necuvantatori trebuie sa fie scosi la plimbare in mod regulat, iar in cazul raselor mai energice, chiar de mai multe ori pe zi.

Cu toate acestea, plimbarea cainilor la temperaturi prea ridicate s-ar putea sa nu fie o idee buna - asadar de unde stiti cand temperatura este prea mare?

In continuare va prezentam tot ce trebuie sa stiti, de la temperaturile sigure pentru plimbarile cainilor si pana la semnele de insolatie ce pot aparea la caini.

Cand este prea cald pentru a plimba cainele?

Este sigur sa plimbati cainele pana la temperaturi de 25 de grade, atata timp cat sunt bine hidratati. Poate temperatura vi se pare mica, insa cainii sunt foarte aproape de sol si temperatura se simte mai mare. Ganditi-va cum se simte asfaltul de fierbinte atunci cand este cald afara.

Asadar, orice temperatura peste 23 de grade poate provoca insolatie cainilor in doar 15 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu