Cainii ar putea sa invete sa detecteze virusul SARS-CoV-2


Toronto este numele unui oras dar si al unei organizatii caritabile din Marea Britanie, care a antrenat cu succes cainii pentru a detecta malaria. In prezent, membrii lor incearca sa antreneze cainii pentru a detecta acest nou coronavirus.

O alta organizatie de caritate din Londra, Medical Detection Dogs, s-a asociat cu London School of Hygiene & Tropical Medicine pentru a antrena cainii sa poata detecta boala provocata de virus, COVID-19.

Dr. Claire Guest, psihologul comportamental din spatele organizatiei, a declarat pentru CTV News ca este increzatoare in capacitatea acestor caini de a ajuta la combaterea raspandirii virusului.


Am mai antrenat caini in trecut...nu vad sa existe niciun motiv pentru care un caine nu poate detecta si acest nou virus, afirma medicul veterinar.

In urma cu patru ani, Sandie Rinaldo, de la CTV News, a vazut cum acesti caini sunt antrenati pentru a detecta boli grave precum cancerul de prostata, boala Parkinson sau malaria.

Kivi, un golden retriever in varsta de trei ani atunci, si-a aratat abilitatile adulmecand diverse probe negative ale unui pacient cu cancer de prostata si o proba pozitiva. In cateva minute, Kiwi s-a oprit si s-a asezat atent in fata probei pozitive.

Kiwi si alti caini din program au fost antrenati pentru a fi mai exacti de 80%. Aceeasi structura de studiu este folosita pentru a invata cainii cum sa adulmece probe umane care au fost tratate in avans pentru COVID-19.

„Persoana va respira asadar vor fi multe particule in jurul corpului pe care cainele le poate detecta. Cainii trebuie sa invete acest miros”, mai afirma medicul.

Dupa ce se va dovedi ca incercarile sunt reusite, Guest a spus ca animalele vor fi esentiale in depistarea celor care au virusul dar nu prezinta simptome, ceea ce ar fi extrem de util pentru intreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu