Hranirea cainilor cu aceleasi alimente ca ale oamenilor

Sigur va vedeti animalele de companie ca pe proprii copii, dar asta nu inseamna ca acestea vor ajunge sa manance tot ca niste copii.

Veterinarul Dr. Danielle Bernal a declarat pentru Fox News ca exista anumite alimente pe care le puteti da cainelui dvs si sa fie in siguranta, atunci cand mancati la masa (desi este recomandat sa nu le dati mancare atunci cand vin si "cersesc"), dar medicul avertizeaza ca trebuie sa fiti atenti la alte tipuri de alimente, deoarece unele pot contine ingrediente ascunse, care sunt toxice pentru caini.

"Exista anumite alimente care sunt acceptabile pentru cainele dvs daca acesta vine si cerseste la masa in bucatarie, dar multe pot contine indulcitori artificiali sau ingrediente ascunse, cum ar fi ceapa, usturoiul sau reziduurile din nuci - care pot fi toxice pentru caini - motiv pentru care este intotdeauna cel mai bine sa hranim cainii numai cu mancare specifica acestora" a spus veterinarul.


Alimente de evitat

Bernal pune ciocolata in varful listei de alimente de evitat. Ciocolata contine teobromina, care, la fel ca si cofeina, este toxica pentru caini.

Alimentele grase, cum ar fi slanina, sunt, de asemenea interzise, deoarece pot provoca tulburari gastrointestinale si pancreatita.

"In plus, cainii au nevoi nutritionale unice - o bucata mica de slanina pentru ei este valoarea calorica echivalenta a 13 bucati de slanina pentru om", a spus Bernal.

Printre celelalte alimente de evitat sunt ouale sau pestele crud, usturoiul si ceapa, care pot provoca lesin si un ritm cardiac crescut. Oasele fierte sunt si ele periculoase pentru ca se pot sparge si exista sansa sa provoace vatamari orale sau potentiale perforatii.

Trebuie sa fiti foarte atenti la alimentele cu care va graniti cainele, deoarece multe resturi pot contine ingrediente ascunse sau care sunt toxice.

Alimente pe care le puteti da

Alimentele pe care le puteti da cainilor dvs daca ii hraniti la masa, sunt fructele, legumele si carnea gatita.

Morcovii si merele sunt optiuni grozave, morcovii pot proteja impotriva cataractei si bolilor de inima, in timp ce merele dulci sustin un sistem digestiv sanatos.

Carnea slaba, carnea gatita, cum ar fi puiul, curcanul si carnea de vita, de asemenea, se afla in topul listelor in ceea ce priveste alimentele sigure pentru caini, intrucat adauga proteine in dieta acestora, la fel ca oualele fierte, care sunt si ele o gustare buna.

O alta optiune excelenta - dar cu moderatie - este pestele gatit precum somonul si tonul proaspat, deoarece pestele este bogat in aminoacizi, acizi grasi Omega-3 si proteine. Doar asigurati-va ca pestele are oasele scoase si limitati-l la o data sau de doua ori pe saptamana.

De asemenea, Bernal recomanda sa amestecati resturi de mancare de la masa cu mancarea obisnuita pentru caini, direct in bolul lor, pentru a ii invata sa nu mai "cerseasca" la masa.

In afara de evitarea anumitor tipuri de alimente, Bernal spune ca proprietarii de animale de companie ar trebui sa limiteze cantitatea de "mancare umana" oferita prietenilor lor cu blana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu