Cainii sunt foarte buni ascultatori!

Se intampla sa vorbiti cu cainele dvs si sa observati ca isi inclina capul in lateral? Este destul de dragut nu? Dar v-ati intrebat vreodata de ce fac cainii asta? Motivele pot fi mai multe si vi le vom prezenta in continuare.

Ne asculta cu adevarat

Majoritatea cainilor, daca nu chiar toti, pot invata semnificatia anumitor cuvinte, de exemplu cele de mers.

“Atunci cand ridica capul in timp ce le vorbiti, este posibil sa asculte cuvintele si inflexiuni specific pe care le asociaza cu activitati distractive precum mesele sau momentele de joaca”.


Are sens nu? Atunci cand oamenii sunt implicati si asculta active pe cineva, vor arata semen in legatura cu acest lucru. Asadar, se pare ca si cainii fac ceva asemanator.

Incearca sa ne auda chiar si mai bine

Acest  motiv este destul de stiintific. Dar expertii spun ca inclinarea capului ar putea avea legatura cu modul in care este construita urechea cainelui.

Este adevarat ca acestia pot simti frecvente pe care nici macar oamenii nu le pot auzi, dar nu au o capacitate foarte buna de a isi da seama care este sursa unui anumit sunet.

“Creierul cainelui calculeaza diferentele extrem de mici intre momentele in care un sunet ajunge la fiecare ureche, astfel incat o simpla schimbare in pozitia capului ar putea sa le ofere informatii senzoriale foarte utile”, afirma un medic veterinar. Cand cainii isi inclina capul, unii experti considera ca isi ajusteaza varfurile sau urechile exterioare pentru a identifica mai bine locatia unui zgomot.

Incearca sa ne citeasca fetele pentru indicii vizuale

Iata idea din spatele acestei teorii: cainii incearca sa ne vada mai bine atunci cand vorbim.
Ei vor observa emotiile din vocile noastre si incearca, de asemenea, sa ne citeasca expresiile faciale. Atunci cand isi misca capul in lateral, un expert de la Psychology Today afirma ca acestia probabil incearca sa obtina o viziune mai buna asupra gurii noastre “unde provin cele mai expresive repere faciale”.

Sunt empatici

Ne place mult si aceasta explicatie. Cainii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor, nu? Binenteles ca vor fi empatici.

“Daca cainele dvs isi inclina capul frecvent, acest lucru ar putea insemna ca sunt in mod special empatici”, spune medicul. “Unii experti au raportat ca cei care sunt mai ingrijorati din punct de vedere social sunt mai putin susceptibili sa-si incline capul atunci cand vorbiti. Dar daca cainele dvs nu afiseaza acest comportament, nu inseamna ca acesta nu este empatic.”

Si, poate, este doar un instinct al cainelui de a inclina capul, spun expertii. Cu toate acestea, cu cat reactionati mai bine la aceasta, cu atat este mai probabil ca animalul dvs sa o faca, mai ales daca ii amintiti mereu ca este un caine bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu