Cinci intrebari pe care orice posesor de caini ar trebui le puna medicului veterinar - Partea II


De cat de multe exercitii au nevoie?

Exercitiul ajuta oamenii sa petreaca timp cu animalele de companie, ajuta la scaderea in greutate a animalelor si impiedica problemele de comportament cum ar fi zgarierea mobilierului. Desi toate animalele de companie au nevoie de exercitii zilnice, profesionistii convin ca durata variaza in functie de varsta, rasa si istoricul animalului.


Puii care au perioade scurte de energie debordanta pe parcursul zilei, au nevoie de mai multe sesiuni de joaca zilnice sau de mers pe jos, ceea ce este mai benefic pentru organismul lor decat o singura sesiune lunga. Samantha Aline Pierre, tehnician veterinar a declarat ca „cainii de rasa mare, care traiesc in oras, ar trebui sa iasa afara de doua pana la trei ori pe zi” fata de jocurile obisnuite. Dar cainii adulti sedentari, cum ar fi Chihuahua sau Great Danes ar putea avea nevoie de mai putina stimulare fizica si mentala. De asemenea, cainii cu nasul mai scurt, cum ar fi cei din rasa bulldog, au probleme respiratorii care fac exercitiul dificil.

De asemenea, cele mai multe pisici de interior au nevoie de aproximativ 30 de minute de joc pe zi, impartite in doua sesiuni. Pierre considera ca pisicile se pot juca foarte bine cu rotile pentru hamsteri, desi orice jucarie ar fi buna.

Un medicveterinar poate oferi un regim de exercitii adecvat pentru animalul dvs de companie, precum si semne de avertizare ca au exagerat, astfel incat sa stiti cand este timpul sa ii lasati sa se odihneasca. De asemenea, acestia va pot indruma catre un antrenor de animale acrediat pentru a afla mai multe despre nivelul ideal de activitate al animalului dvs si despre modul de gestionare a problemelor comportamentale.

Cum arata dintii si gingiile lor?

Animalele de companie sunt capabile sa isi ascunda durerea, astfel incat unii posesori de animale pot trece cu vederea ingrijirea dentara pana cand simptomele devin inevitabile. Respiratia neplacuta, dintii ingalbeniti sau pierderea poftei de mancare pot insemna o boala parodontala sau, mai rau, o infectie la inima, cunscota sub numele de endocardita. Medicul de companie va verifica semnele precoce de infectie la examenul anual si va propune un plan de tratament revizuit.

„Similar cu oamenii, cainii si pisicile dezvolta boala parodontala daca dintii lor nu sunt periati zilnic, iar sanatatea orala nu este mentinuta”, a spus Dr. Kaplan.

Intrebarile pot fi din ambele directii

Inainte de a ajunge la intrebarile dvs, va puteti astepta ca medicul veterinar sa va intrebe despre dieta, modificarile comportamentale si prescriptiile, cum ar fi medicamentele pentru anxietate sau prevenirea daunatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu