Cinci intrebari pe care orice posesor de caini ar trebui le puna medicului veterinar - Partea I


Indiferent daca sunteti un posesor de animale de companie de ani de zile sau o persoana care adopta pentru prima data un caine sau o pisica, o vizita la un cabinet veterinar poate fi o experienta destul de frivola. Se intampla ca uneori sa avem o lista intreaga de intrebari, dar cand ajungem in fata medicului sa uitam tot ce voiam.

Daca atentia dvs este usor distrasa de animalul de companie sau sunteti stresati in jurul medicilor, faceti-va un plan. Pentru a va asigura ca istoria nu se repeta, va recomandam sa va salvati intrebarile in telefon sau sa le scrieti pe o hartie pentru a nu le uita.

Dr. Leni Kaplan, medic si lector la Cornell`s Small Animal Community Practice, a declarat intr-un interviu ca posesorii de animale nu ar trebui sa se simta jenati daca vin la veterinar cu o lista de intrebari. „Veterinarii au animale de companie, de asemenea, si s-au confruntat adesea cu aceleasi provocari cu care se confrunta si clientii”, spune aceasta.

Cu ce ar trebui sa imi hranesc animalul?

Pe rafturile magazinelor sunt o multime de optiuni in ceea ce priveste hrana pentru animalele noastre. Multitudinea de etichete care prezinta numai avantaje pot fi coplesitoare. Totusi, numai veterinarul dvs va poate indruma spre mancarea cea mai buna pentru varsta, rasa, dimensiunea si nivelul de activitate al animalului dvs.

„Veterinarii pot si ar trebui sa ofere sfaturi despre hranire” spune Dr. Karen Louis, medic veterinar si proprietar al Metro East Vet in Belleville, Illinois. „Unele companii de hrana pentru animale de companie au angajat echipe de marketing care sunt geniale in a induce proprietarii in eroare in privinta hranei”.

Cum este greutatea animalului meu?

Pentru unele animale de companie este normal sa fie putin mai plinute din cauza rasei din care fac parte. Totusi, ca si in cazul oamenilor, greutatea in exces nu este deloc buna. Insa, greutatea animalelor este destul de greu de evaluat mai ales daca sunt foarte pufosi si chiar mai greu daca ii vedem zi de zi, spune Dr. Karen Fine, medic veterinar la Spitalul Central de Animale din Leominster, Massachusetts.

Fara gluma, un sondaj clinic realizat in anul 2018 de catre Asociatia pentru prevenirea obezitatii animalelor de companie a aratat ca 55,8% dintre caini si 59,5% dintre pisici sunt supraponderale sau obeze. Dintre toti posesorii de animale de companie chestionati, 68% au declarat ca doresc ca medicul veterinar sa le recomande o dieta pentru ca animalul lor sa scada in greutate sau pentru a se mentine.

Dr. Fine a adaugat faptul ca o greutate in exces poate pune animalele de companie in pericol, acestea pot sa faca diabet sau diferite boli de inima, ca sa nu mai amintim si despre scurtarea duratei de viata. In schimb, a fi subponderali, poate indica o infectie parazitara sau o boala cronica. Asadar intrebati medicul veterinar despre ce inseamna schimbarile in greutatea animalului dvs si, daca este necesar, care este cea mai buna rezolvare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu