Cum putem face pace intre un caine nou si pisici?

A avea animale de companie este foarte distractiv pentru ca va veti bucura de avantajele de a avea o vietate care va iubeste neconditionat. Daca in gospodaria voastra aveti o pisica sau mai multe si totusi v-ati dori si un caine, dar va este frica sa faceti acest pas, trebuie sa stiti ca sunt sanse mari sa faceti pace intre un caine nou si pisicile deja aflate in casa.

S-a pus de multe ori aceasta intrebare, cum integram un caine in viata pisicilor, daca este o problema complicata sau nu. “Multi caini si pisici traiesc impreuna bine si nu au probleme, pisicile ramanand in continuare in siguranta, dar depinde”, afirma Melissa Bain, medic veterinar si profesor la Serviciul de comportament clinic al animalelor de la Scoala de Medicina Veterinara UC-Davis. Cel mai mult depinde de temperamentul care sta la baza cainelui.


Multe adaposturi va pot oferi informatii despre faptul daca un caine are experienta in a trai cu pisici sau nu. Acest lucru este cu siguranta unul bun si util pe care ar trebui sa il luati in considerare, dar nu este intotdeauna suficient. Situatia s-ar putea sa fi fost una in care pisica era in varsta si nici nu a incercat sa alunge cainele, sau respectivele animale de companie ar fi putut sa traiasca intr-o casa unde animalele sa fi trait separat. Aceasta experienta va fi complet noua pentru toti cei implicati.
Cu toate acestea, exista cativa factori care va pot creste sansele de integrare reusita, cum ar fi marimea cainelui. Un caine de talie mare poate rani o pisica cu usurinta daca se supara prea tare pe respectiva. Acest lucru nu inseamna ca cei de talie mare nu se pot impaca cu pisicile. Totusi, un caine de talie mica ar putea sa va ajute sa fiti mai linistiti.

Un catelus este o optiune buna, dar, dupa cum observati, antrenamentul necesita destul de munca chiar si fara pisici. Va dam exemplu pe cainele nostru, care a petrecut o multime de timp cu pisicile soacrei mele, si totul a fost ok, nu au avut niciodata conflicte dure, doar s-au jucat.

Este complet de inteles daca nu aveti energia necesara pentru a creste un catelus, dar procesul de integrare a unui caine cu pisicile va lua timp si va necesita o atentie aproape constanta de la tine in primele etape. De asemenea, va recomandam sa aveti portii separate de mancare, dar in aceeasi zona din casa, pentru a le permite sa se simta confortabil atunci cand mananca, dar totusi si putin separati unii de altii. De asemenea, este important sa oferiti tuturor partilor un spatiu pentru a face o plimbare. Asadar, daca casa dvs este prea mica, ar trebui sa gasiti o modalitate sa le ofiriti tuturor un mic spatiu propriu.

Alegerea adoptarii unui caine este, in cele din urma, a dvs, dar aceasta decizie va afecta toate fiintele aflate sub acoperis. Cereti sfaturi la medicul veterinar si la adaposturile de animale inainte de a lua o decizie finala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu