Aveti grija cand folositi tratamente naturiste anti-capuse pe caini si pisici - partea II


Otetul de cidru de mere – recomandat pe o serie de site-uri de consiliere pentru animalele de companie ca fiind un agent de respingere a capuselor pentru caini – nu a dovedit ca ar functiona deloc, potrivit mai multor medici veterinari.


Protejati-va in siguranta animalele de companie de capuse


  • Expertii au recomandat sa cereti sfatul medicului veterinar inainte de a utiliza orice produs de prevenire a capuselor pe animalul dvs de companie, fie ca este natural, facut in casa sau conventional.
  • Probabil ca cel mai mare beneficu il veti vedea din partea produselor aprobate de FDA sau EPA (verificati intotdeauna eticheta). Totusi, chiar si un produs aprobat si reglementat are potentialul de a dauna, mai ales daca este folosit in mod necorespunzator. Asadar ce ar trebui sa faceti?
  • Cititi cu atentie etichetele produselor pe care le cumparati si asigurati-va ca utilizati ceva aprobat pentru varsta si greutatea animalului dvs de companie. De exemplu, unele substante care pot fi folosite pe cainii ajunsi la maturitate, nu pot fi folosite pe catelusi.
  • Nu folositi niciodata ceva destinat unui caine pe o pisica si invers. 


Pesticidul numit permetrin este un ingredient comun in unele produse de prevenire a capuselor pentru caini, insa este foarte toxic pentru pisici.

Urmariti cu atentie animalul de companie atunci cand utilizati o metoda noua de prevenire a capuselor, pentru a va asigura ca nu sufera de iritatii ale pielii, salivari excesive, tremur sau alte reactii adverse. Daca o fac, mergeti de urgenta la un medic pentru un consult si o serie de analize veterinare.

Daca considerati ca metoda pe care o utilizati nu functioneaza, discutati mai intai cu medicul. Este posibil sa fie nevoie sa incercati un alt tip de produs pentru prevenirea capuselor.

Nu folositi niciodata produse destinate oamenilor.

Alte tratamente contra capuselor


Unele masuri vor contribui si ele la pastrarea capuselor departe de animalele dvs de companie. De exemplu, o curte curata este un bun inceput. Taiati iarba regulat, aruncati gramezile de frunze si curatati curtea.

Si tineti minte, chiar daca utilizati in mod regulat produse anti-capuse, trebuie sa verificati in continuare animalele de capuse. Este un lucru pe care trebuie sa-l faceti cat de des este posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu