De ce nu inceteaza cainele sa linga mobilierul din casa?

Cu siguranta se gasesc printre voi proprietari de caini care au intalnit problema asta si nu stiu de ce si cum sa o rezolve. Sunt nenumarate cazurile in care cainii ling mobila dintr-o casa. Acest lucru nu este sanatos pentru ei si in niciun caz placut pentru voi.

Exista mai multe motive pentru care cainii ling mobilierul si alte lucruri. Primul pas cand aveti un caine cu acest comportament, este sa il duceti la cabinetul veterinar pentru a verifica acest lucru, deoarece raspunsul ar putea sa implice o boala sau o deficienta.


Daca exista un lucru despre care putem fi siguri, este acela ca prietenii nostri necuvantatori vor linge lucruri. Acest lucru face parte din modul lor de a experimenta imprejurimile. Le place sa simta si sa guste medicul inconjurator, iar limbile lor le permit sa faca acest lucru.

Daca cainele linge numai scaunul in care doarme si, uneori, covorul, ar putea exista anumite mirosuri inglobate in tesatura scaunului pe care le activeaza atunci cand le linge. Acest miros poate fi propriul lor miros ceea ce ii asigura ca sunt in locul potrivit.

De asemenea, ar putea fi un lins accidental. Cainele meu isi linge picioarele si alte parti ale corpului, dar el este un Chihuahua cu picioare slabe. Limbar lui se suprapune cu picioarele, asa ca se sfarseste prin a-mi linge scaunul.

Linsul poate fi o modalitate de a scapa de plictiseala. Daca cainele este lasat singur in anumite parti ale zilei si nu are niciun interes asupra jucariilor sale, el ar putea gasi un nou hobby – lingand mobilierul, lucru care poate fi reconfortant, stimulandu-i simturile.

De asemenea, linsul ar putea fi un semn ca ceva lipseste in dieta cainelui, astfel ca este necesara o vizita la medicul veterinar. Anumite afectiuni sau un deficit de nutrienti pot declansa linsul excesiv, astfel incat cainele trebuie vazut de un veterinar pentru a va asigura ca este in regula.

Cainii care sufera de stres sau de anxietate vor linge lucrurile prin casa ca o modalitate de a nu se mai simti singuri.

Indiferent de motivul pentru care fac acest lucru, linsul mobilierului in exces nu este bun pentru caine. Poate ingera usor anumite lucruri potential periculoase.

Ati putea sa va ganditi sa luati un spray special pe care sa il dati in locul in care linge cainele, insa acest lucru va face doar sa se mute in alta parte, astfel nu veti rezolva nimic. Cel mai bine ar trebui sa gasiti motivul pentru care face acest lucru.

Cel mai bine ar fi ca atunci cand il vedeti ca linge ceva sa ii atrageti atentia, sa va jucati cu el o perioada, astfel incat sa uite motivul pentru care o face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu