Motivul adevarat pentru care cainii mananca iarba

Nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca unele animale cum ar fi vacile, oile sau caprele iubesc sa manance iarba. Pasunatul este ceea ce fac, deoarece stomacul lor poate digera toata celuloza din iarba. Dar, spre deosebire de aceste animale, care se gasesc in familia mamiferelor rumegatoare, cainii sunt omnivori, inruditi cu alte animale de vanatoare care mananca carne, cum ar fi lupii. Cu toate acestea, daca detineti un caine, este foarte posibil sa il fi vazut ca mananca iarba atunci cand este in curtea din spate sau cand mergeti la plimbare. Cainele dvs nu primeste suficienta mancare? Ar putea fi bolnav? Sau este un comportament normal pentru caini?


Caini care sa manance iarba ar putea parea un lucru cu totul neobisnuit, dar de fapt este un obicei destul de comun pe care multi proprietari de caini l-au observat. De asemenea, nici nu este un lucru ciudat asa cum este posibil sa vi se para. Desi ne gandim la caini ca fiind carnivori din punct de vedere istoric, ei au evoluat ca omnivori care mananca ceea ce este disponibil, inclusiv vegetatie. Cainii salbatici, din trecut si din prezent, au fost cunoscuti pentru ca mancau plante. Deci, consumul efectiv de iarba nu va va afecta cu nimic animalul de companie. Totusi, afirmatia este corecta daca iarba pe care o mananca nu  a fost tratata cu pesticide sau alte substante chimice, caz in care probabil este de dorit sa tineti cainele cat mai departe.

In afara de faptul ca vegetatia este in ADN-ul lor, diferiti caini ar putea consuma iarba din diferite motive. Obiceiul de a manca altceva in afara de mancare poate fi un motiv de ingrijorare la oameni, dar la caini, de obicei nu este nimic altceva decat un simplu semn de plictiseala, potrivit WebMD Pets. Sau, cainelui dvs ar putea pur si simplu sa ii placa gustul sau textura ierbii, la fel cum se intampla cu unii oameni care consuma frunze de telina crude.

Cu toate acestea, exista o sansa ca aces obicei de a manca iarba sa nu fie complet benign, mai ales daca este frecvent si cainele dvs pare sa manance o multime de iarba la un moment dat. Acest lucru ar putea fi un semn ca nu primeste suficiente fibre si ar putea fi momentul in care un medic veterinar v-ar recomanda sa treceti la alimente cu un continut de fibre mai ridicat. De asemenea, fiti in cautarea oricaror alte semne ca animalul dvs nu se simte bine. Daca animalul de companie pe care il aveti incepe sa manance brusc iarba si apoi sa verse, o vizita la cabinetul veterinar trebuie facuta de urgenta, mai ales daca se intampla de mai multe ori.

Indiferent de situatie, asigurati-va ca animalul dvs de companie are parte de suficiente exercitii fizice si de timp de joaca. Aceste lucruri atat de simple ar putea fi suficiente pentru a alunga plictiseala si a-l face sa isi ia mintea de la iarba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu