Cea mai buna modalitate de a hrani pisica

Cei mai multi dintre noi hranesc pisicile dis de dimineata dupa ce acesea au zgariat deja usa de foame. Dar mai exista si o alta cale, prin care sa faceti pisica sa isi schimbe comportamentul.

AAFP – o asociatie din America a oferit o declaratie de consens cu privire la modul exact de a hrani o pisica, tinand cont si de problemele comportamentale. Se pare ca o dieta “normala” a pisicilor nu implica ighitirea unei cutii de alimente umede. In schimb, ar trebui sa aiba parte de “vanatoare pentru a se hrani si sa manance portii mici, in mod solitar”.

Acest lucru poate sa para ca veti avea de planificat foarte multe mese pentru pisica dvs, dar in continuare va prezentam beneficiile acestui lucru.

Permiterea pisicilor sa prezinte regulat aceste comportamente normale de hranire poate ajuta la atenuarea sau prevenirea problemelor legate de stres, cum ar fi cistita si / sau problemele legate de obezitate, cum ar fi inactivitatea si supraalimentarea. Reducerea stresului cu programele adecvate de hranire poate, de asemenea, ajuta pisicile anxioase, care, in incercarea de a evita animale de companie din gospodarie, nu pot accesa suficienta mancare si pierd in greutate.

Practic, pisicile se plictisesc. Sau, daca sunt au un stres cu privire la bolurile lor de mancare din orice motiv, ele vor fugi de acestea si nu vor manca. Din fericire, exista cateva modalitati simple de a le ajuta.

Activitatea fizica

Desi nu ar trebui sa fie dificil pentru pisica dvs sa manance in mod regulat, puteti face o parte din aportul zilnic intr-un joc cu un alimentator jucarie. Acestea sunt ca niste labirinturi pentru pisici, unde trebuie sa isi dea seama cum trebuie sa traga mancarea. Dupa cum va puteti imagina, acest lucru functioneaza cel mai bine cu alimente uscate. Exista alimentatoare de acest gen in majoritatea magazinelor pentru animale.

Zone de hrana separated

Daca aveti mai multe pisici, hranirea acestora in locuri diferite poate reduce seminificativ stresul. AAFP recomanda respectarea dinamicii pisicilor. Cine se intalneste cu cine? Evita anumite zone? Apoi, faceti un plan: planurile de mancare ar trebui sa includa mai multe zone de alimentare care sunt separate. Locul de plasare a acestora trebuie sa alegeti in functie de agilitatea fiecarei pisici si a nevoilor fiecareia. Mesele pot fi oferite prin alimentatoare programabile care se pot folosi de microcipurile individuale. Pisicile ar trebui hranite in locuri unde se simt in siguranta. In plus, zonele de alimentare nu trebuie sa fie aproape de cutiile de gunoi.

Impartiti mesele

Daca aveti timp sa despartiti pisicile, puteti avea timp si pentru a le imparti mesele. Alimentatoarele cu puzzle-uri va pot ajuta, pentru ca pisica dvs va primi o parte din mancare in functie de cum rezolva jocul. Dar daca puteti, oferiti cantitati mai mici de mancare de mai multe ori in timpul zilei, decat una sau doua mese mari. In acest fel, pisica dvs va avea mai putine probleme digestive si va fi mai putin disperata cand se apropie ora mesei.

Verificati caloriile

Cei mai multi dintre noi nu stim exact cat de mult ar trebui sa manance o pisica. Asigurati-va ca verificati cu medicul veterinar numarul de calorii pe care il are nevoie pisica dvs, retineti ca aceste numere se pot schimba pe masura ce pisica imbatraneste sau daca este bolnava si sa monitorizeze modul in care se face aportul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu