Incetati sa mai spalati cainii pe dinti cu pasta de dinti!

Proprietarii de caini au fost avertizati sa nu isi mai spele animalele de companie cu pasta de dinti pentru oameni, dupa ce unele studii au sugerat ca exista oameni care fac acest lucru pentru a combate respiratia urat mirositoare.

RSPCA (Societatea Regala de Prevenire a Cruzimii fata de Animale) a afirmat ca prezenta fluorurilor in pastele de dinti, impreuna cu utilizarea ocazionala a indulcitorului artificial xilitol, se poate sa devina foarte toxica pentru caini daca le inghit.


Dozele mici de fluorura pot provoca diaree la caini si varsaturi puternice, deoarece reduc calciul din sange si maresc nivelul de potasiu, a afirmat medicul veterinar dr. Nicola Robinson, seful serviciului de informatii privind otravurile veterinare.

De asemenea, prezenta xilitolului in anumite tipuri de pasta de dinti s-ar putea dovedi si mai grava – potential mortala daca animalul de companie nu este tratat.

Caroline Allen, director veterinar la Londa la RSPCA, a declarat: “Nu numai ca animalele de companie sunt mai putin susceptibile in a tolera spuma si aroma pastelor de dinti umane, dar exista si un risc pentru sanatatea lor daca inghit pasta”.

“Desi exista un risc potential pentru animalele de companie daca inghit fluor, includerea indulcitorului artificial xilitol in pastele de dinti este o problema si mai grava, deoarece acesta este mult mai toxic si produsele care contin acest ingredient nu ar trebui sa fie administrate cainilor”.

Un purtator de cuvant al organizatiei de caritate ii sfatuieste pe proprietarii de caini care isi periaza zilnic animalele pe dinti, sa faca acest lucru doar cu pasta de dinti specializata.

“In timp ce aplaudam proprietarii care isi asuma responsabilitatea pentru ingrijirea dintilor cainilor, am subliniat de asemenea ca numai pasta de dinti special conceputa pentru caini ar trebui utilizata” afirma purtatorul de cuvant al Kennel Club,

“Unele paste de dinti specializate pentru uz uman contin ingrediente nesigure pentru animalele de companie, de exemplu xilitol, un indulcitor artificial care este extrem de otravitor pentru caini”.

Tratamentele pe baza de produse de mestecat si dietele personalizate destinate prevenirii intaririi placilor dentare au fost, de asemenea, recomandate ca alternative.

Rodney Zasman, un medic veterinar de la Londra, a declarat: “O multime de proprietari de caini nu sunt constienti de cat de important este sa aiba grija de sanatatea dentara a cainelui lor”.

“Ingrijirea precara a igienei dentare a cainilor poate avea ca rezultat complicatii cum ar fi placa dentara, boala gingivala, abcese ale dintilor si dificultati de a manca”.

“De asemenea, bacteriile se pot raspandi de la dinti la gingii si pot provoca afectiuni ale rinichilor, ficatului si a inimii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu