Comportamentele umane pe care pisicile le urasc - I

Chiar credeti ca pisicilor le place tot ceea ce le facem? De exemplu atunci ca sunt trase de coada de copii? Expertii ne explica comportamentele umane care irita cel mai mult pisicile.

Mangaiatul pe burta

Mangaierea pisicii pe burta, de cele mai multe ori, nu este o activitate care sa ii faca placere: “Majoritatea pisicilor nu agreeaza sa fie mangaiate pe burta” afirma cercetatorul si medicul veterinar Dennis C. Turner. “Pisicile vor incerca sa plece de langa dvs sau sa va loveasca cu labele din fata, cu ghearele extinse”. Totusi, conform altor pareri, exista si pisici care pur si simplu adora acest lucru. Cel mai bine ar fi sa vedeti exact cum reactioneaza pisica dvs.

Interactiunea cu strainii

Atentie mare la reactiile pisicii dvs atunci cand o persoana necunoscuta doreste sa o mangaie – mai ales daca acea persoana este un copil sau orice alt om care nu a petrecut prea mult timp in jurul pisicilor. “O modalitate de a vedea daca o pisica este un animal de companie potrivit dupa ce o intalniti pentru prima data, este sa o lasati sa va miroasa mana si apoi sa priviti cum se comporta”. “Daca vor vrea sa interactioneze, va vor aborda din nou din propria initiativa, iar daca nu se vor indeparta.” afirma un cercetator.

Ridicate in brate

“Cu siguranta pisicilor nu le place sa fie tinute in brate impotriva vointei lor”, afirma Turner. El adauga ca majoritatea pisicilor va vor ierta daca din cand in cand le strangeti in brate prea tare, dar doar daca sunt obisnuite sa socializeze cu oamenii si au incredere in dvs. Insa, de dragul relatiei pe termen lung intre dvs si pisica, cel mai bine ar fi sa asteptati pana cand pisica va veni singura pentru a cere atentie.

Prinderea de coada

Pentru copiii mici, coada unei pisici poate arata foarte tentant – insa nu ii lasati sa o apuce! Turner spune ca pisicile chiar urasc sa fie tinute sau trase de coada. In schimb, ar fi indicat sa aratati celor mici cum sa lase pisicile sa le miroasa mana si, daca totul merge bine, ii puteti invata sa le mangaie in locurile favorite: “Daca nu au socializat cu oamenii inca de cand erau pisoi, atunci cel mai probabil le va placea sa fie mangaiate pe gat si pe spate”, spune acelasi Turner. De asemenea, este important sa ii invatati pe cei mici si sa urmareasca semnele pe care le face pisica, daca nu ii place aceasta ar putea sa dea rapid din coada, blana sa se ridice si poate chiar incepe sa maraie.

Sa fie lasate singure

Cainii nu sunt singurele animale de companie care se simt singuri si plictisiti atunci cand dvs petreceti toata ziua la serviciu. Un medic cercetator pe nume Vitale, ii sfatuieste pe toti cei care detin pisici sa le ofere acestora mancare tip puzzle atunci cand le lasa singure – astfel vor fi preocupate sa rezolve diferitele probleme pentru a se hrani, iar timpul va trece mai rapid. De asemenea, recomanda oferirea unei game variate de jucarii si daca este posibil, amenajarea unui spatiu exterior protejat. In aceste situatii, sunt persoane care iau in considerare chiar si cumpararea a unei a doua pisici, pentru a avea partener de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu